Natuurlijk verven

Hey Mama Wolf  circuleerde al een tijdje op mijn Instagram. Ik hou van haar foto's en de kleuren die ze verft. Jule Kebelmann verhuisde...

Hey Mama Wolf circuleerde al een tijdje op mijn Instagram. Ik hou van haar foto's en de kleuren die ze verft. Jule Kebelmann verhuisde van Berlijn naar een oude molen in de volle natuur. Ik was een beetje teleurgesteld toen ze geen stand had op Berlin Knits en het vooral de merinowolletjes waren. Maar ontdekte haar wol dan uiteindelijk in Edinburgh. Op de breidagen had ze een plaatsje op de stand van Cross & Woods. 
Ik kon aan de verleiding weerstaan omdat ik nog wol uit Edinburgh had liggen van haar maar vooral omdat ik bij haar een workshop ging volgen. Het was een beetje onwennig omdat het de eerste keer was dat ze de workshop aan volwassenen gaf en ik merkte dat sommige deelnemers al wel wat ervaring hadden. Het is ook grappig om herkend te worden aan je tatoo van op instagram. 

We gingen aan de slag met natuurlijke ingrediënten en kregen een sock blanket voorgeschoteld. Jule had het voor ons al voorbereid waardoor we eigenlijk met een aan de slag konden. We moesten enkel de helft voorleggen. Een belangrijke tip was dat kleuren niet noodzakelijk worden wat je denkt dat ze worden.
Het was best moeilijk om te weten wat de woorden in het Engels betekenden. Ik herinner me stokrozen en berkenblaadjes, maar voor de rest moet ik je het antwoord schuldig blijven. Het pakketje mocht nadien ingepakt worden voor het gestoomd zou worden. Spannend om niet je eigen pakje kwijt te raken.

 We mochten het meteen uitpakken maar eigenlijk raadde ze ons aan om het een week ingepakt te laten, zodat de kleuren goed zouden intrekken. Als je weet dat de kleuren ook wel vervagen met verloop van tijd, wil je toch wel even wachten.

En ja, je zag dat die paarse kleur van de stokrozen door de stof heen trok. Ook de andere stukken kwamen nadrukkelijker tot uiting. Ik had het in het begin lastig, maar vergat het op den duur ook een beetje en zo kwam het dat het uiteindelijk iets meer dan een week was voor ik het opende.
De ingrediënten plakten wat in de stof. Ik weet dat er deelnemers waren die sommige van de ingrediënten nog hergebruikten en iets nieuws verfden, maar aangezien ik niet meteen wol had om te verven, besloot ik alles maar weg te gooien.
 De vlekken zijn beperkt, het had wel iets meer mogen zijn, bedenk ik achteraf. Maar het blijft nog steeds afwachten hoe de wol eruit ziet en zeker als ik ze ga breien.
Ik waste de stof en nu hangt ze te drogen. Ik ga nadien de stof ontrafelen en opwinden in een bol. Ik plan om er sokken mee te breien, iets simpels denk ik. 


You Might Also Like

0 reacties