Breidagen Rijswijk

Een hele tijd terug ging in naar de brei- en haakdagen in Amersfoort  en ik had er toen wel een goed gevoel aan over gehouden. Wel vond ik ...

Een hele tijd terug ging in naar de brei- en haakdagen in Amersfoort en ik had er toen wel een goed gevoel aan over gehouden. Wel vond ik niet steeds mijn ding en met de Yarn Festival in Edinburgh ben ik natuurlijk een verwend nest geworden. Maar eigenlijk kriebelde het en dus trok ik naar Rijswijk. In november komen de breidagen terug naar Flanders Expo in Gent. 

Eén van de bekende gezichten was Evelien van De Roopoorte. Ze heeft een rijk assortiment van luxegarens. 

Verder was ik ook benieuwd naar By night dyes, een Belgische verver, die er ook bij was in Gent, maar waar het toen nogal druk was. Ik kocht er een streng sokkenwol.

Sylvia van Wol met verve ontmoette ik in Edinburgh. Ze gaf commentaar op mijn wol van hedgehog fibres en vertelde over haar winkel. Ik was dan ook benieuwd om die wol eens in het echt te zien. En ja, ook hier ging ik niet met lege handen van de stand.

 Gelukkig waren er ook andere standen, waar ik gewoon naar de kleurtjes keek.


 

De mooie ontwerpen van Noorse truien van de centrale gast waren een streling voor het oog en deden zin krijgen om toch eens een volledige trui met veel kleurwerk op te zetten.
De breidagen in Rijswijk zijn niet supergroot, ik combineerde het met een workshop maar je bent er relatief snel door. Het leuke was wel om bekende gezichten tegen te komen, van in België en van in Nederland. Mensen die ik al eerder ontmoette of mensen die ik tot nog toe enkel online kende. Het blijft grappig om aangesproken te worden met je instagram naam of herkend te worden aan wat je draagt of aan je tattoo. De breidagen in Zwolle zouden een stuk groter zijn, maar ik denk dat ik gewoon tot november wacht als ze in mijn achtertuin komen en ondertussen maar eens die strengen wol probeer.

You Might Also Like

0 reacties