Ascent

Making stories  lanceerde een oproep voor testbreiers om sokken te testen. Met nauwelijks een paar sokken als ervaring, besloot ik toch maa...

Making stories lanceerde een oproep voor testbreiers om sokken te testen. Met nauwelijks een paar sokken als ervaring, besloot ik toch maar mijn kans te wagen. Ik heb natuurlijk wat ervaring met breien maar sokken zijn toch nog wat anders. Het blijft rechts en averechts, maar het is toch wat zoeken naar hoe het nu best past en zo. 

Maar met de ervaring van de workshop van Julie knits in Paris op Oslo Knitting durfde ik het aan. De sokken waren van de tenen naar boven gebreid en hebben een klein motiefje. Je leert het heel snel uit het hoofd.
Ik gebruikte sokkenwol van Annell. Ik kocht deze bij Wolhuis Wolder en ik moet zeggen dat ik ongelooflijk blij ben met deze nieuwe winkel in Gent. Lien heeft een leuk assortiment en helpt je ook met het uitzoeken.
Ze raadde me aan om twee bollen te kopen voor een paar, maar ik heb nog wel over voor een sok met contrasterende kleuren ofzo, maar dat is voor een andere keer.
Ik had moeite om de deadline te halen, maar uiteindelijk lukte het toch wel. Het was wat zoeken voor de hiel maar op zo'n moment ben je blij dat je niet de enige bent die het niet goed snapt. Ik ben fan van de sokken. Ze zitten heel goed maar ik merk ook wel dat ik nog redelijk wat moet leren. Ik heb de kousen nu al een paar keren aan gehad en ze zitten toch iets te groot, waardoor ik moet opletten om de ritsen in mijn laarsjes dicht te doen bv. Ik denk niet dat ik ze ga uithalen, maar ik ga bij mijn volgende paar wel wat meer opletten op de maat.
Ondertussen is het patroon beschikbaar in een e-book en ga ik nog wel een ander paar breien.

You Might Also Like

1 reacties

  1. sokken moeten eigenlijk een beetje te klein gebreid worden (met negative ease). Dat rekt genoeg, en dan zit het perfect.

    BeantwoordenVerwijderen