#WIPWednesday: The good intentions club

The Good Intentions Club is een idee van Louise Scollay van the Knitbritish podcast. Op 1 oktober is die van start gegaan en het idee is eve...

The Good Intentions Club is een idee van Louise Scollay van the Knitbritish podcast. Op 1 oktober is die van start gegaan en het idee is even simpel als geniaal. Je gaat op zoek naar wol in je voorraad die je ooit gekocht hebt voor een speciaal project en het is er nog altijd niet van gekomen om dit project op te zetten. Of wol waar je nog geen project bij had. Of wol die je zeker niet kon laten liggen.

Je kiest er zo vier. En je maakt je eigen pakketjes: wol, patroon en projectbag. En vier keer per jaar krijg je een pakje en kan je met een nieuw project starten. Mijn eerste keuze viel op Miss Rachel van Date Davies. Ik kocht de kit op EYF16, ik herinner het me nog goed, het was de eerste keer dat ze op de beurs zouden staan en ze lanceerden de kit. Het was mijn eerste stop die dag en ik was hun tweede klant. Ik koos voor de donkere kleuren en bestelde een extra streng, omdat ik weet dat mijn lijf vaak iets langer nodig heeft.

En ik zou willen dat ik kan zeggen dat ik al goed gevorderd ben, maar ik word ook wel afgeleid door andere projecten. Ik heb nog een tiental centimeter te breien van het lijf, heb bijna een eerste mouw en ben aan de tweede bezig. Eigenlijk het saaiere breiwerk vooraleer de kleuren er aan komen. Maar deze wol, buachaille, is zo fijn om mee te werken dat het me nog niet verveelt.

Ook voor de komende kwartalen heb ik een trui geselecteerd en ik weet niet of dat telkens zal lukken, maar deze wil ik alvast aan op EYF18. Als dat geen mooie uitdaging wordt.

You Might Also Like

0 reacties