#stikbelgique

Afgelopen zaterdag vielen de plannen in het water en dus was het tijd voor een plan B. Ik had me kunnen nestelen in de zetel, maar besloot ...

Afgelopen zaterdag vielen de plannen in het water en dus was het tijd voor een plan B. Ik had me kunnen nestelen in de zetel, maar besloot dat het tijd was voor een schop onder mijn kont. 

Flaflinko bedacht #stikbelgique om haar vijfde naaiverjaardag te vieren, een ode aan Belgische patroonontwerpers die haar met een uitgebreide uitleg hielpen om als autodidact mooie kledij te maken. Ik had de hashtag al verschillende keren zien passeren en ik bedacht wat ik zou kunnen maken. Ik volgde een aantal jaren les, met boekjes van de burda maar heb toch een voorkeur Niet alle Belgische patroonontwerpers hebben even uitgebreide patronen, dat weten we ook maar ze geven ook wel goesting om iets voor jezelf of een ander te maken. 

Tot eind oktober viert Compagnie M haar verjaardag met een 2+1 actie en ik gaf toe aan een aantal patronen die al een tijdje mijn naam fluisteren. Ik koos de julia sweater om te beginnen en besloot die te combineren met een stofje van Atelier Brunette, gekocht in de Soldeur.

Ik las de instructies snel door en het moeilijkste was het kiezen tussen opties. En misschien vind ik dat wel het leukste aan indie designers, opties ipv hetzelfde patroon om de zoveel tijd eens opnieuw in je boekje zetten. Ik koos de versie met een kraag. Meestal skip ik dat soort details omdat het te veel werk is of het te geforceerd lijkt, maar deze keer dus niet. Op zondagochtend mocht ik de kraag wel lostornen. Ik denk niet dat er veel in de instructies wordt gezegd hoe het moet, dus was het een beetje proberen maar.
Maar op zondag straalde ik in mijn nieuwe trui, de stof is heerlijk zacht en het patroon zit zalig. Ik ben vooral fan van de boord. Mijn kont wordt omhelsd! De mouwen komen lang genoeg en dat is meestal wel anders. Maar het is een patroon dat niet echt zuinig is met stof door de aangeknipte mouwen natuurlijk. Al wist ik toen al dat er meer zouden volgen en werd er al een stofje klaargelegd.

You Might Also Like

0 reacties