B1

Ik had dus dat idee van een snel-klaar-project en ik moet toegeven dat Odette niet mijn eerste keuze was. Ik dacht aan een donkergroen t-shi...

Ik had dus dat idee van een snel-klaar-project en ik moet toegeven dat Odette niet mijn eerste keuze was. Ik dacht aan een donkergroen t-shirt met watervalhals dat in één van mijn Japanse naaiboekjes staat. Of in een Frans. Ik ging kijken in de kast en bedacht dat ik er toch wel redelijk veel liggen had die ik nog niet gebruikt had. Mijn zoektocht leverde niet op wat ik zocht, behalve dat ik wel een ander bloesje vond. Ik haalde het boekje uit de kast en het dreigde op mijn keukentafel te blijven slingeren.


Het boekje is een Franse vertaling van een Japans naaiboekje. Ik denk dat ik het bij Tropismes kocht, de boekenwinkel in Brussel waar ik vaak passeer en niet zo vaak binnenga omdat ik altijd met iets buitenkom. 

Ik profiteerde van de feestdag om mijn naaimachine op te zoeken. Ik annuleerde de andere plannen en ging aan de slag. De patronen gaan tot maat 44, maar in de grootste maat tekenen ze ook de naadwaarde apart erbij. Ik bestudeerde hoe de andere maten gegradeerd werden en besloot die naadwaarde maar als mijn maat te beschouwen. Dus ik knipte nog naadwaarde bij.

Ik koos B1, een bloesje met een open cache-coeur rug, dichtgeknoopt met striklinten en een boord. Ik haalde een stofje van Cloud 9 dat ik bij Georgette kocht uit de voorraad en besloot het te wagen. Ik verlaagde de halsopening omdat zedig hier eerder op preuts leek en het ten slotte toch wel zomer wordt. De linten waren even kijken, maar ik was tevreden met het resultaat.


Het passen ging goed en ik besloot te controleren of die linten eigenlijk nodig waren. Ik stikte het voorzichtig dicht en ja hoor, ik kreeg het ook zo over mijn hoofd. Ik haalde de linten er weer uit en stikte de biais gewoon boven op elkaar. De rug valt een beetje open, maar alles lijkt me mooi bedenkt te blijven. De boord verbreedde ik een beetje zodat deze over mijn heupen gaat en dus werd het lijf ook drie centimeter langer, een aanpassing die ik wel vaker moet doen om mijn natuurlijke taille te volgen.


Het bloesje zit best snel in elkaar en ik hoop er veel plezier aan te beleven.

You Might Also Like

0 reacties