Wie schrijft, die blijft

Als verhalen iets vertellen over degene die ze schrijft, zit de schrijver van deze verhalen met een groot verdriet. Het was een gedachte die...

Als verhalen iets vertellen over degene die ze schrijft, zit de schrijver van deze verhalen met een groot verdriet. Het was een gedachte die spontaan in me op kwam, na het lezen van de voorlaatste opdracht. De andere cursisten waren stil en ze bleven ook stil.

Ik had geen inspiratie om te bedenken hoe de rijke weduwe uit de reacties op haar zoekertje die bepaalde man selecteerde. Wat ze zocht bleek een beetje uit de eerste pagina van het verhaal dat we hadden gekregen, maar we hadden het gissen naar het waarom van het zoeken. Ik kon niks bedenken en dat is ongelooflijk vervelend op een schrijfworkshop. Ik schreef dan maar wat ze miste, hoe ze hem miste bij het ontbijt of dat complimentje als ze van de kapper kwam. Toen ik het voorlas, overviel de romantiek me en moest ik glimlachen om dat meisje met haar bloemen in het haar.

De oproep van Jeanine om Roger te vinden draaide uit op een moeilijke eerste date geregeld via een online site. Zij nog wat triestig door het overlijden van haar man, alweer jawel en hij nogal nuchter. Al merkte iemand op dat hij het een aandoenlijk beeld vond, een ouder koppel aan een tafeltje in een brasserie, zijn hand op haar handen.


De meest cryptische letters werden een oproep om te dansen en ik smokkelde muziek in zo wat twee andere schrijfopdrachten. Ik probeerde grapjes met zoekertjes uit de Zondag waar dan op woensdag op gereageerd wordt, maar ze voelden wat als flauwe woordspelletjes.

En toch voel ik me niet triestig, misschien wordt het soms wel eens te veel. Maar de grote fysieke pijn is achter de rug. De vele vragen zonder antwoorden brengen me niet langer tot stilstand. De onrust jaagt me niet langer naar buiten. Maar misschien moet ik het gewoon maar onder ogen zien, de voorbije periode kleurt onbewust nog mijn blik. En al kan ik dan weer spontaan lachen en kijk ik vol enthousiasme, zet me twee dagen in een schrijfworkshop en daar ligt het blijkbaar onverwacht op me te wachten.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Dit zou ik ook weleens willen doen. Al even. Toch maar eens opzoeken waar in Limburg je een schrijfcursus kan volgen.

    BeantwoordenVerwijderen