Peachez, een romance

Op één van mijn tussenstops in Theoria was er zelfs tijd voor thee. Ik begon meteen te lezen in "Peachez, een romance" van Ilja...


Op één van mijn tussenstops in Theoria was er zelfs tijd voor thee. Ik begon meteen te lezen in "Peachez, een romance" van Ilja Leonard Pfeiffer. Ik heb enorm genoten van Superba en twijfelde dus niet lang om dit boek te kopen.

Het is bijna belachelijk dun, van bladzijden bedoel ik, want het verhaal is dit allesbehalve. Het verhaal is gebaseerd op een echt gebeurd feit, maar is volledig bewerkt door de schrijver.

Een Italiaanse professor leert via een mail een vrouw kennen. Quasi argeloos gaat hij in op haar avances en dat loopt niet goed af.

Het verhaal is niet nieuw, de manier waarop het verteld wordt is wel redelijk subliem. Pfeiffer kan je echt mee nemen in die denkwereld van de professor. Soms strooit hij iets te veel met namen of wijdt hij misschien wat te veel uit over theorieën, maar dit maakt allemaal deel uit van de opbouw. Hij verandert regelmatig van tijdsperspectief en samen met de woordenschat, maakt dit dat het geen eenvoudig boekje is, dat je snel even uitleest. Het heeft een  diepe indruk achtergelaten.

You Might Also Like

1 reacties