Boodschappenlijstje

"do you have a shopping list?" Het was gisteren en vandaag de meest gehoorde vraag. En het antwoord is: ja! Ik ging zitten in ...

"do you have a shopping list?"

Het was gisteren en vandaag de meest gehoorde vraag. En het antwoord is: ja!

Ik ging zitten in Belgiƫ met de boeken waar ik iets uit wil maken en nog geen wol voor heb. Ik noteerde de patronen, de wol die ik nodig heb en zorgde ervoor dat ik, indien mogelijk, de pdf van het patroon op mijn telefoon heb staan.

Ik vertrok naar Glasgow, bekeek het lijstje, kon me van bepaalde patronen niet voorstellen hoe ze eruit zagen. Ik bekeek mijn plannen op ravelry, zette nog patronen in pdf op mijn telefoon. Ik noteerde nog wat namen en de benodigdheden. Ik schrapte er een paar, of eerder ik zette een streep bij degene die meer kans maken.

Ik bekeek mijn voorraad en probeerde te zien hoe ik deze met mijn plannen kon combineren, al dan niet door een extra kleur bij te kopen.

Ik zocht het grondplan van EYF op en noteerde de namen van de standhouders die ik wil zien. Ik bekeek hun opties voor de wol die ik mogelijk zoek, noteerde prijzen en meters en ik probeerde wol en patroon te matchen.

Ik ging in Edinburgh al langs bij Ginger Twist voor brigantia omdat ik me de mooie warme kleur herinnerde. Toen bleek dat ze dat mooie warme rood enkel in aran hadden koos ik toch maar het andere rood.

En ik ging ook langs bij Kathy's knits voor jamieson & Smith. Dit wordt niet op het festival verkocht. Ik wou zes kleuren voor een muts en Kathy hielp me kiezen. En toen koos ik nog zes kleuren voor een muts die er blijkbaar maar vijf nodig heeft en voor de zekerheid ook nog twee reserves.

Het lijstje is er dus, en is zelfs redelijk wel doordacht, maar ik weet dat het ook van de kleuren zal afhangen. En iemand herinnerde me er vanavond aan dat er een maximum gewicht is voor bagage. Zelf had ze hilarisch verhaal over het wegen van haar bagage in de gym in Shetland.

You Might Also Like

0 reacties