Travel light cardigan

Suvi Simola is één van mijn favoriete ontwerpsters, ze heeft mooie en toch eenvoudige patronen. Veel basic modellen, maar meestal is er we...

Suvi Simola is één van mijn favoriete ontwerpsters, ze heeft mooie en toch eenvoudige patronen. Veel basic modellen, maar meestal is er wel ergens een twist, een kabel, een kleur. 

Vorige zomer kon ik Dandelion in a breeze voor haar testbreien en dat was bijzonder goed meegevallen. Dus toen ik foto's zag verschijnen van wel een heel mooie cardigan, hield ik haar Ravelry groep goed in de gaten. Ik was bij de gelukkige en ik wist al meteen dat het nipt zou zijn. 
De deadline was 15 januari, iets meer dan een maand om een comfy cardigan op naalden 3,5 mm te breien, niet evident. Maar er was kerstvakantie, dus ging ik er voor. Het was het ideale excuus voor niks doen en series te kijken.

 Suvi koos voor haar model merino, maar ik ging in mijn voorraad op zoek en combineerde twee kleuren Shetland wol van Jamieson & Smith. Ik kocht de wol op bobijnen, wat iets goedkoper uitkomt maar wel betekent dat je de lanoline er nog moet uitwassen. Gezien de ruime ease van de cardigan en mijn eerdere ervaringen met de wol deed ik geen stekenproef vooraf. Ik begon de kraag te breien en waste deze halverwege om de stekenverhouding/gauge te controleren.
De wol werd meteen een stuk wolliger en ik wist toen al dat dit wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn. Ik draag wel vaker rood, dus de kleuren passen zowat overal bij en ik heb nu al het gevoel dat ik in deze cardigan ga wonen tot het zomer wordt.
Het patroon wordt vandaag 17/1 gepubliceerd via Ravelry en ik kan het je echt aanraden, het is best wel wat werk, maar ik vond dat de strepen het ritme er wel in hielden. Al belet dat natuurlijk niet dat er momenten zijn dat je meer de strepen zit te tellen die je al gebreid hebt en de strepen die je nog moet breien... Gelukkig had ik een deadline!

You Might Also Like

0 reacties