Hartbeats

"Ga jij nu ook achter hem aan lopen?" Ze zegt het al lachend. Maar de toon in haar stem is niet helmemaal duidelijk en ze raakt oo...

"Ga jij nu ook achter hem aan lopen?" Ze zegt het al lachend. Maar de toon in haar stem is niet helmemaal duidelijk en ze raakt ook wel ergens een gevoelige snaar. Hoewel iedereen me moed inspreekt, word ik ook wel ongeduldig. De afwijzingen kan ik niet zomaar van me afschudden, ook al kan ik ze rationeel wel plaatsen en zijn ze stiekem soms een opluchting. De twijfel groeit stilletjes.

Ik kijk haar aan, heb net van mijn glas gedronken en kijk dan naar de dansvloer om te begrijpen wat ze bedoelt. Maar voor ik de gezichten zie, zinken haar woorden in me tot ze de knop raken. De verkeerde, ik besef het als ik mijn woorden hoor. "Ah, zeg, wat nu weer? Is het dan nooit goed?" Ze kijkt verbaasd bij mijn kwade uitval en ik ben het zelf ook wel een beetje. Trilde mijn stem nu echt zo hard of ben ik de enige die het hoorde?

Nog maar net stond ik daar. Ik had me laten verleiden door een liedje waar ik graag op dans. En terwijl ik bewoog kwam er ook een gevoel van rust, zelfs van vreugde over mij. Ik liet de stapels emoties slinken en voelde de spieren in mijn schouders verslappen. Ze staan zo gespannen als ik op mijn hoede ben. Ik zwierde mijn armen in de lucht en zong luid mee met het refrein. Ik draaide om mijn as en danste met niemand in het bijzonder.

You Might Also Like

0 reacties