FOMU: Saul Leiter

Tijdens de schrijfworkshop van Wisper in het FOMU kregen we de opdracht om een foto uit te kiezen en hier een verhaal bij te verzinnen. Ik ...

Tijdens de schrijfworkshop van Wisper in het FOMU kregen we de opdracht om een foto uit te kiezen en hier een verhaal bij te verzinnen. Ik koos voor een foto van een paraplu waaronder je een paar mannenschoenen en een paar vrouwenschoenen ziet. 


Elke keer was er die vluchtige blik op het schermpje van haar telefoon. Ze probeerde het van zich af te schudden. Soms bleef hij lang stil en dacht ze dat hij weg was. Soms kwam hij online en reageerde hij niet. Ze controleerde de app meer dan noodzakelijk. 

Hij wachtte op haar onder de luifel. Ze had hem voor haar zien lopen. Zijn rug, zijn houding, zijn kleren,... iets had hem toen al verraden. Ook al had ze hem nog nooit gezien.

Hij had eerst binnen gekeken. En was toen maar buiten blijven staan. Ze glimlachte toen ze dichterbij kwam. Zijn ogen strak op haar gericht. Ze was zich bewust van het geluid van haar stappen op de catwalk van kasseien. Uitglijden zou nu een slecht idee zijn.

Ze staat voor hem, hun ogen houden elkaar vast. Hij is net iets groter, merkt ze. Hij haalt zijn paraplu boven en steekt zijn hand uit. Ze knikt en samen stappen ze de regen in.

You Might Also Like

1 reacties

  1. mooi tekstje patricia, ik lees je graag!
    ik zag die tentoonstelling ook, vond die echt prachtig
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen