Verblijdingen op zaterdag

Verblijdingen zijn dingen waar je blij van wordt, zo simpel is dat, maar het is goed om er af en toe eens bij stil te staan. Zaterdag, gis...

Verblijdingen zijn dingen waar je blij van wordt, zo simpel is dat, maar het is goed om er af en toe eens bij stil te staan.

Zaterdag, gisteren was een dag zonder plannen, de laatste in een hele reeks zaterdagen. Een dag vooral dat ik me vrolijk voelde, gewoon zo opgestaan en ik kreeg die glimlach niet van mijn gezicht. Ik liep rond in mijn geliefde stad, deed hier en daar wat boodschappen en werd alleen maar vrolijker, want Gent is wa de max man!Ik ging ontbijten bij Ikea, guilty pleasure voor luie dagen, maar ideaal in combinatie met dat schoenenrek dat ik al een tijdje wil kopen. Een tweede ja, want het eerste is te klein. En ja, ik passeerde ook op de stoffenafdeling, waar ik mensen helpte met knippen en kiezen.

En dan ging het richting het centrum, voor cd's want van concerten ga ik cd's kopen. Of LP's deze keer, omdat de cd erbij zit. En een fijne babbel met de mens van de Mediamarkt over hun muziekselectie en dat ik net te laat was voor die ene cd. Bij gebrek aan een alternatief in Gent.

Koffie bij de pop-up van Full Circle, geen taart meer te bespeuren, maar heel lekkere koffie op een binnenkoer, in het zonnetje en rustig dat het daar was.

Ik ging langs bij de overburen van Ohne, met mijn potjes. 's Avonds gingen de granen en noten al de oven in waardoor ik volgende week kan genieten van zelfgemaakte granola.

Bij Evin, een leuke wijnbar die ik tijdens de feesten eindelijk ontdekte, haalde ik een paar flessen wijn. Met een heel fijne madam achter den toog, die weet waar ze het over heeft.

En dan ging ik nog mijn boek ophalen bij de Limerick en werd ik herkend op straat door een knappe man.

De dag eindigde met de zee op mijn bord, wijn en een date met mijn naaimachine. Niet elke zaterdag hoeft er eentje voor de dancing queen te zijn.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Klinkt als een zalige dag. Ohne wil ik al maanden naartoe maar het komt er niet van. Spijtig dat de taart op was bij Full circle coffee want dit weekend was die van madam bakster en die is echt super.

    BeantwoordenVerwijderen