TAZ #3

Gisteren was een beetje een themadagje voor mij op Theater aan Zee (TAZ). Cock, cock, where are you? - Samira Elagoz In deze voorste...

Gisteren was een beetje een themadagje voor mij op Theater aan Zee (TAZ).


Cock, cock, where are you? - Samira Elagoz

In deze voorstelling vertelt de Finse Samira Elagoz over het verwerkingsproces na de verkrachting door haar toenmalige vriend. Ze beseft dat ze een bepaald effect op mannen heeft en wil dit verder onderzoeken via allerlei projecten. Nogal ongewoon en best wel provocerend. Tussen de beelden neemt ze het woord, waardoor ze het moeilijk maakte om het verhaal naast je neer te leggen.

 Ik weet niet goed hoe ik het moet beoordelen, er zaten wat dingen in om over na te denken, bij andere dingen had ik het ronduit lastig. Veel tijd om na te denken kreeg ik niet want de volgende voorstelling wachtte in De Post.

Privacy - De Warme Winkel / Wunderbaum

De voorstelling krijgt goede kritieken en is op diverse plekken in Vlaanderen tijdens het komende seizoen uitverkocht. Hoge verwachtingen dus. En spoiler-alert: ik weet het niet goed.

Je kan de voorstelling opdelen in twee stukken. In het eerste spelen ze bekende koppels na, in het tweede gaat het over hun relatie. Ze vertellen heel feitelijk over hun persoonlijk leven en tonen zo de dunne grens met privacy en wat je eigenlijk niet wil weten. Ik had het er wat moeilijk mee en dan niet zo zeer wat ze vertelden maar hoe ze het vertelden, de intonatie van hun stem, de gevoelloosheid bij het declameren van de feiten, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven.


You Might Also Like

1 reacties

  1. TAZ had vele gezichten dit jaar. Arno heeft zich vooral geconcentreerd op de musicale voorstellingen. Daar zaten ook pareltjes in, maar ook dingen die wat minder waren. Tja, les goûts et les couleurs ook hé.

    BeantwoordenVerwijderen