Mr. Tourette on tour

Weer een boek, jawel. Het is een drukke vakantie geweest op dat vlak, niet kunnen breien heeft zo zijn voordelen, zou je kunnen denken. Ik...

Weer een boek, jawel. Het is een drukke vakantie geweest op dat vlak, niet kunnen breien heeft zo zijn voordelen, zou je kunnen denken.

Ik las Meneer Tourette en ik ondertussen drie jaar geleden maar het verhaal heeft me niet losgelaten. Het is redelijk uitzonderlijk dat iemand je zicht heeft in zijn leefwereld en gedachten, zeker iemand met wat de maatschappij als een beperking beschouwd. Ik vond het vervolg Mr. Tourette on Tour op de boekenbeurs en twijfelde niet om het te kopen.

Het lezen gebeurde in twee grote stukken, wat niet erg is omdat het om aparte verhalen gaat, maar toen ik er deze zomer terug in begon kon ik niet meer stoppen. En ik zag dat er begin september een nieuw boek uitkomt, voorlopig enkel in het Zweeds.

Samenvatting:
Voor Pelle Sandstrak was 2011 het jaar van 203 reisdagen, 809 dubbele espresso s, 3 gebroken vingers, 1 hersenschudding en 50.460 tics. Hij heeft het syndroom van Gilles de la Tourette, maar is zo gezond als hij wil zijn. Door zijn syndroom is hij spontaan, creatief en prettig gestoord, maar soms ook levensgevaarlijk impulsief. Sandstrak reist de hele wereld, ontmoet mensen en vertelt over de bizarre situaties waarin hij belandt.

Mijn oordeel:
Ik vond het een fantastisch boek, niet zo aangrijpend als het eerste boek omdat het duidelijk beter gaat met Pelle. Hij heeft zijn weg gevonden en heeft een boek geschreven. Hier vertelt hij over zijn lezingen en de mensen die hij ontmoet. Dat levert grappige inzichten op over mensen en congressen.

You Might Also Like

0 reacties