Burial rites

Kathleen van verbeelding en tuttefrut raadde dit boek een hele tijd geleden aan. Meestal lezen wij een ander genre, maar dit boek trok mij...

Kathleen van verbeelding en tuttefrut raadde dit boek een hele tijd geleden aan. Meestal lezen wij een ander genre, maar dit boek trok mijn aandacht. Ik kocht het boek en het verdween in mijn boekenrek. Ik haalde het er impulsief uit wanneer ik snel een boek nodig had voor mijn treinrit naar Oostende.

En ik moet zeggen, ik heb er van genoten van de eerste zin tot de laatste en het is lang geleden dat een verhaal me zo opgeslorpt heeft. 

Agnes is één van de drie veroordeelden voor een dubbele moord. Voor de executie wordt ze toegewezen aan een gezin, nogal tegen hun zin. Ze krijgt een priester toegewezen om voor haar ziel te zorgen.

Het verhaal wordt verteld vanuit drie standpunten: Agnes, Magret, de moeder van het gezin en de priester Tori. Het boek is fictie maar gebaseerd op echte feiten. Agnes heeft echt geleefd en werd ook veroordeeld voor de dubbele moord.

Het boek heeft inzicht in de gedachten en de leefwereld in het afgelegen Ijsland en is wat mij betreft een absolute aanrader.

You Might Also Like

0 reacties