Hapalong / the sequel

Het is nog niet echt een Work in Progress, een WIP, eerder een voornemen om mee te doen aan de nieuwe hapalong, wat zeg ik, ik ga double ...

Het is nog niet echt een Work in Progress, een WIP, eerder een voornemen om mee te doen aan de nieuwe hapalong, wat zeg ik, ik ga double dipping!!!

En nu efkes wat context voor wie het in Keulen hoort donderen. Ik heb vorig jaar meegedaan aan de hap-along van Knitbritish podcast en ik heb heel de winter mijn hap in grijs en roze gedragen. Dat er nog een hap zou volgen was een zekerheid, wanneer en welke was de vraag. 

Een hap is een traditioneel kledingstuk uit Shetland dat bestaat uit een specifieke constructie met een driehoek waarlangs de steken worden opgenomen voor een boord. Al zijn er ook constructies waarbij je die steken niet apart opneemt en heb je halve en hele haps. Ik onthou vooral het plezier van mijn twee haps. Twee? Ja, want ik heb er ook eentje van Kate Davies, de northmavine hap en het moet gezegd, ik heb lang gedacht dat ik die gewoon in een andere kleur zou breien. En er staat ook nog een andere hap van Kate Davies op de naalden, de hap voor Hariette. Ergens over halverwege maar nog een heel eind. 

En toen was er het nieuws dat Kate Davies een boek zou uitbrengen over haps: the book of haps. Het boek is onderweg naar huize Nobutterfly en natuurlijk kocht ik al wol voor die ene hap die ik zeker zeker zeker wil maken. Harewood Hap van Bristolivy is de eerste hap die voorgesteld werd en het was een schot in de roos van mijn arme hart. De keuze viel op donkergrijs en roze in Torino, een mengeling van wol, zijde en ramie, gekocht bij Weldraad in Amsterdam. Alleen wist ik niet goed wanneer ik zou opzetten, er staat nog zo veel op de naalden en er zijn nog zoveel bollen die schreeuwen om aandacht. Maar dan was er een voorzichtig nieuwtje op de instagram van Louise van Knitbritish. En dus kan ik niet weerstaan aan de lokroep van de tweede hapalong. Meer nog, ook in de groep van Jen wordt een knitalong georganiseerd onder de naam #hapsarehappeningkal.

Je kan kiezen voor gelijk welke hap uit het boek, de begin- en einddatum zijn een beetje gelijk, maar vooral het is voor de fun, althans in mijn geval, ik kijk er naar uit welke andere patronen populair zullen zijn en welke kleuren gekozen zullen worden. 


You Might Also Like

1 reacties