Design your summer

De zomer staat voor de deur, of toch de vakantie en dus is het logisch dat mensen naar je plannen vragen. Ik heb niet echt plannen, zeg ik d...

De zomer staat voor de deur, of toch de vakantie en dus is het logisch dat mensen naar je plannen vragen. Ik heb niet echt plannen, zeg ik dan, waardoor sommigen met het hoofd schudden want ik heb wel van alles gepland en dat zijn dan toch ook plannen? Een collega slaagde er in om twee weken na elkaar naar mijn vakantieplannen te vragen en ik werd er lastig van. Echt lastig, zo van willen schreeuwen "nee, ik ga niet kamperen met mijn lief, ik ga niet rondtrekken in een exotisch strand of weet ik veel wat. Ik ben alleen! Hoeveel keer moet ik je dat nu nog zeggen?"

Maar goed, toen luisterde ik naar Gretchen Rubin en ik ben er nog altijd niet uit of ik dat nu een goede podcast vind of niet, maar vooral de idee├źn rond Design your summer vond ik interessant. De zomer is een periode dat je meer tijd kan nemen en dat hoeven niet eens spectaculaire dingen te zijn. Kathleen van Tuttefrut herinnerde in haar nieuwsbrief wat er gezegd was: waarom niet elke dag een uur uittrekken om te lezen? Boeken die je al lang wil herlezen? Of al je vrienden laten weten dat je op vrijdag lang gaat lunchen en iedereen die wil gewoon kan aansluiten?

Ik heb nog niet echt over na gedacht, over mijn zomer, maar toch al een paar zekerheden:

  • ik ga natuurlijk Gentse feesten doen, ik heb een abonnement op Boomtown en ik ga naar Gent Jazz en natuurlijk ook gewoon zien wie dat er op welk plein staat. En ik ga naar Belle & Sebastian!
  • Ik wil ook toneel doen: MiraMiro en Theater aan Zee
  • en naaien, voor mezelf, voor de kinderen
  • en rust
  • En ik wil een dik boek lezen, de tweede van Karl Ove KnausgardYou Might Also Like

1 reacties

  1. Een paar jaar geleden was 'staycation' het buzzwoord: vakantie en toch thuisblijven.

    BeantwoordenVerwijderen