Coppelia cardigan

Ik kocht het patroon bij Georgette.be en het moet gezegd, dit is een mooie verpakking. Je kan je patroon ophangen. Maar ik teken het gewoon ...

Ik kocht het patroon bij Georgette.be en het moet gezegd, dit is een mooie verpakking. Je kan je patroon ophangen. Maar ik teken het gewoon over, je weet nooit dat ik moet aanpassen en de andere lijnen nodig hebben. 

Coppelia bestaat in twee versies: cropped en normaal. En verder kan je met striklinten werken of niet. Ik heb nog nooit met het merk gewerkt en was dus benieuwd naar de pasvorm. De maattabel was alvast veelbelovend voor mijn verhoudingen. En of ik ook zo van die killer legs zou krijgen. 
En zoals gewoonlijk was het even twijfelen welk stofje ik zou gebruiken. Het patroon vraagt 1,6m voor de gewone versie, maar zonder te veel te sukkelen knipte ik het uit 1,25m. Ik koos uiteindelijk een rood couponnetje dat ik ergens in Nederland heb gekocht. Ik vermoed Utrecht, toen ik de stad in mijn eentje ontdekte, twee jaar geleden.
Ik had niet genoeg stof voor de striklinten  en wou eigenlijk vooral de pasvorm passen. Toen ik aan het knippen was bedacht ik me dat de mouwen waarschijnlijk te kort zouden uitvallen, dus besloot ik om de boorden achterwege te laten en voor iets tussenin te gaan. De lengte van het lijf, wat bij mij meestal voor aanpassing zorgt, leek wel goed te vallen, zeker in een t-shirtstof. In sweaterstof denk ik dat ik voor iets langer ga. Aan de oksels heb ik misschien iets te veel ruimte, maar het is niet dat het echt afsteekt. Ik moet alleszins wat meer letten op de afwerking, maar voor een testversie ben ik er eigenlijk wel content van. Ik ga alleszins er nog een paar maken, het zit relatief snel in elkaar en ik hou wel van de stijl. 
En ja, dit is er eentje dat ik aandoe als ik rij en hij bij me wil binnenkijken (*).

* voor de mensen die niet naaien of de mensen die het trucje nog niet kennen: om het verschil tussen mannen- en vrouwenhemden te kennen moet je je inbeelden dat je in de auto zit. Hij is chauffeur, zij is passagier. Hij kijkt bij haar binnen en zij bij hem en zo is iedereen tevreden.

You Might Also Like

2 reacties

  1. DE truuk waarmee ik het onthoud de laatste tijd: DROL!!
    Dames Rechts Over Links.
    Uhuh :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het chauffeurstrucje kende ik nog niet (drol ook niet trouwens...)

    BeantwoordenVerwijderen