Verblijdingen

Verblijdingen zijn dingen waar je blij van wordt en je beseft pas hoe vaak je dat bent als je af en toe een lijstje maakt. * jeans: ik haa...

Verblijdingen zijn dingen waar je blij van wordt en je beseft pas hoe vaak je dat bent als je af en toe een lijstje maakt.

* jeans: ik haalde mijn jeans uit de kast en die paste perfect. Gewoon perfect. Daar worden vrouwenboekjes over vol geschreven. Ik weet alleen dat de jeans nog het etiket van de winkel had en dat dat mij eigenlijk zelden overkomt, kledingstukken die meerdere maanden met een etiket blijven liggen. Ik kocht de jeans tijdens de solden in Leuven, vermoedelijk niet gesoldeerd, zo ken ik mezelf.

* asperges: gewoon omdat ze zo lekker zijn. Ik heb liefst de groene, maar vind de witte ook wel lekker in een risotto. Mijn favoriete recept blijft dit van Dorien Knockaert, al heb ik niet langer het boek meer nodig.


* meer koken: inktvis vinden en de man van de visafdeling enthousiast horen vertellen hoe lekker dat het wel is (want ik wou weten of ik de helft kon invriezen van dat beestje) en aan de kassa merken dat ze met moeite aan de verpakking durft komen. Ik geef toe, ik heb ook een paar keer luidop geroepen tijdens het schoonmaken. Maar lekker, echt waar.

* pintjes op de bots: collega's die aan een half woord genoeg hebben of op het terras een vriendin ontdekken...

* wafeltjes bij ikea: ze waren wat aan de droge kant, maar laten we maar niet te moeilijk hierover doen.

* bloemen: het was een knappe man die ze kwam brengen en ja, ik heb ze gewoon betaald. Ik vind het geen goedkope formule en ik hou wel van op zondag bloemen gaan halen op de Kouter. Gewoon één soort, één kleur. Dit is iets wat ik spontaan niet zou kiezen, maar nu ze hier een paar dagen staan, kan ik alleen maar glimlachen als ik ze zie.

Niks dan roze tinten, meestal slechts één van elke soort en toch, zo geslaagd.

You Might Also Like

0 reacties