Me Made May 16: update

Vorige zondag was het de eerste van de maand, een week en een lang weekend later leek het me wel geschikt om een update te geven. Ik ga dit ...

Vorige zondag was het de eerste van de maand, een week en een lang weekend later leek het me wel geschikt om een update te geven. Ik ga dit jaar voor minstens twee handgemaakte kledingstukken per dag. Klinkt simpel, maar na een week vraag ik me af of dat niet moet zijn: een dag zonder lush cardigan. Het is zonder twijfel het kledingstuk waar ik het meest naar grijp, de wol is al wat gewassen maar sinds ik die "herstelde" zit hij nog beter dan ervoor. De knopen hangen minder slordig. Het past perfect bij zowat al mijn kledij. Ik droeg het de voorbije week samen met een flanellen kleedje in een Deer&Doe patroon, arum meer bepaald, maar ik droeg de lush cardigan ook op een jeans en zelfgemaakt bloesje (twee keer zelfs). Hoog tijd voor iets soortgelijks, misschien de belmont cardigan?

Het lange weekend en vooral het mooie weer strooide roet in het eten, het is veel te mooi weer voor een trui. Echt zomer. Zelfs een sjaal wordt moeilijk, twee veel gedragen sjaals deze week waren elsinore en Crockern Tor.
Bovendien kwam ik op het idee om de zolder te schilderen, veel verder dan de eerste laag primer ben ik niet geraakt maar je begrijpt dat dit klusje moeilijk samen gaat met handgemaakte kledij. Maar het lukte soms wel om twee handgemaakte kledingstukken te dragen, als ik van outfit wisselde bijvoorbeeld. Een ander schot in de roos is celery, een patroon van Veera Välimaki, een cardigan die al van 2012 dateert en waar ik onlangs een gaatje in moest stoppen.

Mijn bedoeling van Me Made May is ook om mijn handgemaakte kleerkast te evalueren, wat ontbreekt en wat draag ik zelden? De eerste vaststelling is dat ik weinig handgemaakte stuks heb die samen een outfit zijn, geen nieuwe vaststelling maar wel een hardnekkige vaststelling. Ik maak duidelijk liever kledingstukken zonder me zorgen te maken waar ze bij passen. Geen enkel bloesje en rokje past samen, vreselijk toch. Ik kan de bloesjes wel dragen met een jeans of de rokjes met een zwart t-shirt, maar samen, no way. Verder is er ook de hoop van onafgewerkte projecten die me verveelt. Ik heb me dus voorgenomen om de uitdaging van Me Made May aan te gaan om meer te naaien. Er slingeren ook redelijk wat onafgewerkte breiprojecten rond, maar deze lijken me toch minder te storen. Bovendien is het nu echt wel te warm om dikke truien af te werken, toch? En na een week kan ik wel zeggen dat dit goed gelukt is: vier nieuwe genaaide kledingstukken en één breiwerk, allemaal klaar om geblogd en vooral gedragen te worden.

You Might Also Like

0 reacties