Keukendates

"En, heb jij nog dates gehad?", hij bestudeert zijn scherm terwijl hij tegen de keuken leunt. Hij kijkt me aan als het antwoord ui...

"En, heb jij nog dates gehad?", hij bestudeert zijn scherm terwijl hij tegen de keuken leunt. Hij kijkt me aan als het antwoord uitblijft. "Allez, zoetje, zo ga je die ideale man niet tegenkomen he..." Ik haal mijn schouders op. "En ik ben het ook niet, dat weet je..." Ik lach en schud het hoofd.


"Ik ook niet," hij kijkt weer naar zijn scherm. "Maar ik was er niet, anders..." Hij heft zijn hand op, tientallen vrouwen, zo lijkt het. En ik bedenk weer wat een macho hij is. Of speelt, dat is me nog niet duidelijk.

"Of toch, de perfecte date eigenlijk." Ik glimlach als ik er aan terug denk. "We zijn gaan eten in zo'n fancy restaurant, we wilden er al lang eens naar toe. Maar het was er nog niet van gekomen. We zaten aan de bar en bestelden een menu. Hij dronk water, ik koos een glas wijn. Het was ongelooflijk lekker." Ik aarzel. "We babbelden en bleven maar kletsen en lachen, terwijl ze lekkere dingen brachten. Ik legde mijn hand op zijn been en besefte pas later waar die lag..."

Hij kijkt me nu aan. Hij heeft het gehoord, krop in de keel, mijn stem trilt een beetje.

"He, kom eens hier..." Hij steekt zijn arm uit en grijpt mijn arm. Zijn gsm ligt naast hem. Hij trekt me dichter en neemt me vast. Ik bijt op mijn tanden, ik wil niet wenen.

Hij kust mijn slapen. "He," hij legt zijn hand in de achterkant van mijn nek en dwingt me hem aan te kijken, "het was fijn en dat is goed. Al de rest moet je niet aan denken, ok?" Ik knik. "Het was een fijne avond."

You Might Also Like

1 reacties