Boeken-update

Maar drie boeken liefst deze keer. Ik draaide van elk de laatste pagina om op amper een week tijd en dus leek het me beter om ze in één post...

Maar drie boeken liefst deze keer. Ik draaide van elk de laatste pagina om op amper een week tijd en dus leek het me beter om ze in één post te gieten. Nee, het lezen van de drie boeken duurde langer, maar soms begin ik wel een nieuw boek voor het andere uit is. Bijvoorbeeld omdat ik net een nieuw boek heb gekocht of omdat het andere maar traag vooruit gaat. Herkenbaar?

* "Let op je woorden" van Jan Blommaert
Na Liefde in tijden van angst van Bleri Lleshi had ik zin in nog meer non-fictie. Het boek van Blommaert is een dun boekje en is bedoeld als een soort van introductie en handboek. Het heeft de bedoeling om laagdrempelig te zijn en ik denk dat de auteur daar goed in geslaagd is. Het boek bevat heel wat recente voorbeelden en wil aan de hand hiervan duidelijk maken wat bedoeld wordt met framing en perceptie. Het onderstreept natuurlijk ook het gedachtengoed van de auteur. Ik heb het graag gelezen en het vormde voor mij zeker een goede inleiding. Wil ik meer? Misschien. Maar ik weet nu alleszins waar ik het kan vinden. Mogelijk minpunt is dat de voorbeelden wel heel actueel zijn, waardoor dit boek mogelijk snel gedateerd geraakt?

Het boek is uitgegeven bij Epo en ik bestelde het via de site. Heel praktisch en snel thuisgeleverd.

* Spel en tijdverdrijf van James Salter
Ik las de aankondiging van de Bezige Bij op Facebook en stapte de Limerick binnen. Zo kan je het samenvatten en zo is het eigenlijk ook wel gebeurd. De auteur overleed vorig jaar en ik heb de indruk dat dit de aanleiding is om een aantal van zijn werken opnieuw uit te brengen. Het boek dateert van 1967 en beschrijft Philip Dean, een jonge Amerikaan die met zijn studies gestopt is en met een geleende auto door Frankrijk trekt. Hij start een passionele relatie met een jonge Française met redelijk wat spel en tijdverdrijf. De verteller van het verhaal, ik geloof niet dat we zijn naam leren kennen, ontwikkelt een obsessie voor het koppel.


Het boek wordt omschreven als een erotische vertelling. Na het verschijnen van het boek kreeg Salter heel wat erkenning. Ik heb het boek snel gelezen, en ik bleef op mijn honger zitten. Ja, er komt erotiek in voor, ja, er is sprake van obsessie en ja, wat een geweldige beschrijving van landschappen en personages, maar toch, hier had ik meer van verwacht na de lovende woorden.

* Life on sneakers van Evi Renaux
Ik had het gevoel van ergens op een andere planeet geleefd te hebben. Het verhaal van Evi was me compleet niet bekend, net zo min als haar schitterende blog trouwens. Evi leefde een leven op high heels, een drukbezette vrouw met een schitterende carrière, een man, een kind en dan gaat het mis. Haar gezondheid laat het afweten en vooral het is niet duidelijk wat er scheelt, laat staan dat ze weten hoe ze het kunnen verhelpen. Met vallen en opstaan, letterlijk en figuurlijk, is ze gedwongen om een nieuw leven op te bouwen. In vijf hoofdstukken neemt Evi je mee in haar dagboek. Het verhaal wordt doorspekt met foto's, illustraties en quotes alsook brieven die ze schrijft. Ik las het boek in twee lange treinritten, het leest als een trein, ik kon het echt moeilijk opzij leggen. Het boek doet je beseffen om blij te zijn met de kleine dingen in het leven en soms is het absoluut noodzakelijk om daar eens bij stil te staan.


You Might Also Like

1 reacties

  1. Oké, ik onthou de derde titel. Goede aanrader, merci alweer.

    BeantwoordenVerwijderen