Make, do and mend

Zonder twijfel is de Lush cardigan van Tin Can Knits mijn meest gedragen cardigan. Hij past overal bij, is warm maar ook niet te warm. Het ...

Zonder twijfel is de Lush cardigan van Tin Can Knits mijn meest gedragen cardigan. Hij past overal bij, is warm maar ook niet te warm. Het model flatteert iedereen en dat merk je ook aan de foto's op Ravelry. En toen merkte ik dat er een knoop miste...
Het bleek de ideale gelegenheid om ook een andere doorn in het oog aan te pakken, de knopen hangen namelijk nogal los en dus slordig. 
Ik besloot te gaan voor drastische werkwijze met een lint. Ik begon met de hand. 
Maar besloot dat dit sneller moest kunnen. Ik knipte alle knopen los, was een beetje onhandig en merkte dat hier en daar ook gaatjes kwamen, die ik dan maar snel eerst herstelde.
En daarna legde ik mijn cardigan met lint onder mijn naaimachine en deed ik van zoef.
Aan de goeie kant is het een beetje te merken, maar daar komen ook de knopen weer boven op en misschien sta je gewoon te dicht als je dit kan zien. En zo kan ik mijn favoriete cardigan meteen weer aan. Ik heb nog van deze wol liggen en plan nu al bij de volgende patronen een kleinere naald te gebruiken voor de boorden, zodat de stof compacter en steviger is of opnieuw met een lint te werken zodat de knopen mooi op hun plaats blijven en de duurzaamheid van mijn kledingstuk vooruit gaat.


You Might Also Like

1 reacties

  1. De knopen aannaaien met stikzijde of cordonnet, en een kleurloze tegenknoop aannaaien is ook een oplossing. Ik doe dat vooral bij jassen!

    BeantwoordenVerwijderen