Want online is niet echt

We zijn elkaar tegen gekomen op zo'n app. We wonen bij elkaar in de buurt en praten wat. We negeren de standaard vragen, lijkt het wel m...

We zijn elkaar tegen gekomen op zo'n app. We wonen bij elkaar in de buurt en praten wat. We negeren de standaard vragen, lijkt het wel maar ik ben dan ook geen fan van die vragen. Hij merkt op dat mensen in het echt wel eens anders zijn dan online en ik haal mijn schouders op. Ik ben eerlijk in mijn antwoorden en ja, je mist het stuk lichaamstaal om je te helpen bij de interpretatie maar als je dat beseft, kan je er ook wel rekening mee houden. 

Mensen zijn niet gemaakt om alleen maar online te leven. Hij geeft me gelijk en ik verzwijg al die keren dat iemand gewoon in het echt uiteindelijk toch ook anders blijkt te zijn. En ik denk aan al die keren dat mensen van online in het echt ook gewoon heel goed blijken mee te vallen. 

Hij vraagt naar mijn plannen voor de avond en we spreken af. Gewoon zomaar. Hij reageert verbaasd dat ik zo snel met een onbekende wil afspreken, maar vindt het wel leuk dat ik de controle durf loslaten. Ik weet niet goed wat ik daar van moet denken. De bedoeling van de app is nieuwe mensen leren kennen en dan kan je maar beter afspreken lijkt me.

Hij geeft me zijn telefoonnummer en ook zijn familienaam. Ik zeg nog lachend dat ik hem niet ga opzoeken. Hij zegt dat hij dat wel gaat doen en ik voeg er lachend aan toe dat hij maar moet laten weten als hij van gedacht verandert. 

We zeggen tot ziens en hij gaat lopen, terwijl ik nog wat boodschappen ofzo ga doen. Na anderhalf uur ofzo komt zijn bericht dat het hem toch geen goed idee lijkt. Hij denkt dat we geen match zijn, het ligt niet aan mij. Meer uitleg krijg ik niet voor hij verdwijnt. Pfff, het ligt niet aan jou, zijn zowat de ergste woorden...

Ik log uit en google mijn naam. Je komt uit bij een hoop naamgenoten, weet ik en dit blogje. Misschien had hij geen zin om hier een personage te worden? Ach, iedereen weet toch dat online niet echt is?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik kan alleen maar bedenken dat hij volgens mij ongelijk heeft...

    En dat online niet echt is in de zin dat het maar voor een deeltje weergeeft wie iemand is, maar dat het stukje dat je langs die weg deelt, vaak authentieker en dieper is...

    BeantwoordenVerwijderen