Pin it & make it: granola

Ik pinde de granola van Ellen , zij noemt het de lekkerste granola ever! En ik zou haar graag gelijk geven, maar dit is de eerste keer da...


Ik pinde de granola van Ellen, zij noemt het de lekkerste granola ever! En ik zou haar graag gelijk geven, maar dit is de eerste keer dat ik granola maak en vooral, ik had niet alle ingrediƫnten. En misschien neig ik ook wel meer naar de vage beschrijvingen.

Maar dat het lekker is kan ik je al garanderen. 

Maar goed, ik ging door mijn levering van Pit&Pit, nam speltvlokken en woog die nauwkeurig af en toen ging het een beetje de mist in. Handvol rozijnen, zonnebloempitten, pompoenpitten, verse veenbessen ipv gedroogd, allerlei noten, kokosvlokken. Kaneel lukte ook nog, maar ik had geen maple syrup noch cacao. Oversprenkeld met een restje kokosmelk en wat water ging het de oven in.
Het kwam er uit als mooi geroosterd en de veenbessen zijn wat gerimpeld. 
samen met wat platte kaas werd het een heerlijk ontbijt op zondagochtend en ongetwijfeld een plezier voor de komende dagen!

Ter compensatie van de maple syrup heb ik er wat kandijsuiker over gestrooid en ik denk dat ik dat even goed achterwege kan laten. De veenbessen zijn een tikkeltje zuur maar ik vind dat wel lekker. 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Het belangrijkste is dat het lekker is ;-)
    Met gedroogd fruit in de oven moet je opletten, dat kan makkelijk verbranden en dat is natuurlijk niet zo lekker. Ik rooster de noten en het graan en roer er nadien pas de gedroogde vruchten door.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh granola, zo heerlijk! De maple syrup maakt het wel knapperig en dat er van die brokken ontstaan en dat vind ik net zo lekker, zou het niet kunnen missen!

    BeantwoordenVerwijderen