Met of zonder gaatje

Het was lastig, zaterdagochtend, vroeg de trein op, al was ik een luxebeest natuurlijk in vergelijking met anderen. Mij wachtte een leuke...


Het was lastig, zaterdagochtend, vroeg de trein op, al was ik een luxebeest natuurlijk in vergelijking met anderen. Mij wachtte een leuke voormiddag in de goede handen van Bart & Francis. Zij hadden Tom of Holland uitgenodigd voor een workshop.
Tom woont al jaren in het Verenigd Koninkrijk maar hij spreekt nog steeds Nederlands. Zijn blog is een bron van inspiratie. Hij ging op zoek naar manieren om zijn zelfgebreide kousen een langer leven te geven en werd een specialist in herstelwerk. Of eigenlijk, the visible mending program.
Vaak wordt wat Tom doet vergeleken met Make do and mend, een programma in de UK tijdens de tweede wereldoorlog om zuinig met grondstoffen om te gaan. Kledij werd vroeger vaak zelfgemaakt en dan kan je daar maar beter voorzichtig mee om gaan. Nu ligt dat anders, denk fast fashion en je weet dat er een grote kans is dat je t-shirt na één keer al scheef getrokken is bij het wassen. Vermijden dat soort dingen, goed kiezen en zuinig zijn op wat je hebt.


We kregen een proeflapje en gingen aan het mazen (rechts onder) en stoppen. Ik kocht speciaal een paddenstoel in de Veritas maar ga toch eens horen of ik het stop-ei van mijn grootmoeder kan krijgen. Het is een geduldig werkje. Ik heb het vroeger nog wel gedaan, maar vaak heeft het weinig zin bij gekochte kousen. Ze zijn al op verschillende plaatsen dun geworden en eigenlijk heb je vaak al te lang gewacht.


Tom liet zien dat het ook gewoon inspirerend kan zijn om te mazen op een nieuwe trui of dat je ook heel extreme gaten te lijf kan gaan. 

En ook de ruimte zorgde voor inspiratie of een originele manier om je breiwerk op te bergen?


You Might Also Like

2 reacties

  1. Dat zou ik ook graag kunnen, zie: kousen en ellebogen stoppen. Ik naai die gaten eerst gewoon dicht, daarna slijt het natuurlijk onvermijdelijk verder en moet ik het weggooien. Als ik het wat beter zou kunnen, kan alles misschien wat langer meegaan, hé. Waar leer je zoiets in het Gentse? (Hoewel, tripje Engeland...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ellen, deze keer was in Kortrijk. Ik kan je ook wel eens op weg helpen als je wil of gewoon eens zien op de blog van Tom.

    BeantwoordenVerwijderen