Podcast? Ja, graag

Kelly van Tales from the crib postte op haar blog haar nieuw ontdekte liefde voor podcasts, Kathleen van Verbeelding is al meer een habitu...

Kelly van Tales from the crib postte op haar blog haar nieuw ontdekte liefde voor podcasts, Kathleen van Verbeelding is al meer een habituee. Ik raad je sowieso om daar ook te gaan lezen en tips te sprokkelen want dat doe ik ook. Zo voegde ik Radiolab al toe en Los Frikis is gewoon een heel zot verhaal over Cuba en punk en verzet tegen een regime. Socialisme of de dood, krijgt een heel vreemde bijklank. Ik herkende er een zekere stijl in en dat bleek geen toeval...


Ik luisterde naar podcast toen ik een iPod had en van Mariakerke fietste naar het station, ik had twee favorieten, eentje met nieuwe muziek van de BBC en eentje in het Frans met een debatprogramma. Soms moest ik hard lachen en dat bleek niet altijd veilig te zijn op de fiets. Maar toen verdwenen de fietstochtjes en ook het luisteren. Ik vond het ook een gedoe om telkens de verbinding te maken. Met mijn iphone is het iets handiger en sinds ik een waarschuwing over dataverbruik kreeg let ik er ook op dat ik alleen maar download op de wifi.

Tijdens het strijken luisterde ik lange tijd naar Cast on van Brenda Dayne en ik weet nog waar ik was toen ze na negen jaar er mee stopte. In de Ossemeersen aan het wandelen, ik wou hard roepen. Haar stem klinkt zo vertrouwd. Na al die tijd, ook al heb ik niet voortdurend geluisterd. Ik was dan ook blij verrast dat er weer iets op het kanaal verscheen.
Ik luister naar nog breipodcasts, zoals de Knitmore Girls, Savvy Girls,... maar vaak vind ik die wat eentonig. De frequentie ligt best hoog en ze vertellen wat ze opgezet en afgewerkt hebben, een bespreking van nieuwe wol of patronen,... Modern Sewciety heb ik onlangs gewist, deze podcast gaat over naaien, patronen en stoffen. Ik kan dat op de achtergrond gerust laten lopen, maar er zijn ook podcasts die mijn absolute aandacht vragen. En die zijn niet altijd breigerelateerd.

Mijn absolute favoriet is momenteel The American life, onlangs was ik in de ban van The incredible rarity of changing your mind. Hoe enquêteurs je mening kunnen veranderen over gelijke rechten voor holebi's en abortus. Ik moet toegeven dat ik soms gezichten trok en ik weet niet goed hoe andere treinreizigers daar op reageren. Serial is ook van hen en was een echte whodunit. Ik heb steeds met veel belangstelling geluisterd, maar weet niet of alles even hard is blijven plakken.

Via de Knitmore girls en hun liefde voor Outlander, de boeken en de reeks, begon ik de reeks te bekijken. Aangezien ik die podcast niet altijd even aandachtig volg en het toch even geduurd heeft voor ik me liet overhalen tot het bekijken van de reeks, ontdekte ik onlangs de podcast, waarin de producer de aflevering bekijkt en becommentarieert. Ik vind het grappig hoe hij vertelt welke whisky of gin hij drinkt en regelmatig heeft hij ook gezelschap, zoals de kostuumontwerpster die ook zijn vrouw is of een schrijver van afleveringen. Zijn vrouw is een grote fan van de boeken en besteedt natuurlijk de nodige aandacht aan de kostuums maar heft toch ook een tip van de sluier op over waar over gediscussieerd wordt. Een discussiepunt bij verfilming is natuurlijk dat het over verschillende media gaat, dus ergens is er de verantwoording tegenover de fans waarom afgeweken wordt van het boek, soms in chronologie, soms in volledige scènes, maar het is vooral de visie van de producer over het verhaal en de personages. En ja, na het luisteren ben ik een tweede keer aan het kijken gegaan.

Louise van Knitbritish heeft zonder twijfel één van de meest aanstekelijke lachs en een heel arsenaal aan woorden om wol te beschrijven. Ik luister meestal direct naar de podcast. En vaak ook meer dan eens. De reden voor de podcast is het voornemen om enkel nog Britse wol te gebruiken nadat ze ontdekte dat de wol waar ze mee bezig was van schapen van heel dichtbij kwamen.

Woolful heeft een beetje hetzelfde vertrekpunt, maar ze is op zoek om zelf wol in de VS te kweken en produceren. Ze interviewt personen van zowat overal over hun connectie met wol. From sheppards to sheepers, shop owners to knitters...

Pompom Mag is niet alleen een leuk tijdschrift, de podcast vind ik ook steeds de moeite. Een duo vrouwen die op een grappige manier vertellen over breien en wat hen bezig houdt. Vooral de top drie van alles en nog wat vind ik vaak grappig en herkenbaar.

A playful day had onlangs een heel interessant interview met Ysolda Teague, één van mijn favoriete ontwerpers. Net zoals Shiny Bees een tijdje terug een interview met Kate Davies had en het grappige is inderdaad dat Kate niet klinkt zoals je zou denken dat ze klinkt. Kate heeft ook een heel uitgesproken mening over ontwerpen en hoe je daar je beroep van kan maken, een mening die ook voor andere creatievelingen interessant kan zijn. 

You Might Also Like

0 reacties