As we speak

To eat outdoors:  In Gent was er gelijktijdig Gentsmaakt en Bario Cantina. De keuze tussen Gentse chefs onder de stadshal en street f...

To eat outdoors: In Gent was er gelijktijdig Gentsmaakt en Bario Cantina. De keuze tussen Gentse chefs onder de stadshal en street food op de Korenmarkt. Het aanbod van Gentsmaakt spreekte me minder aan en ook de prijs viel me wel wat tegen. Dus koos ik op vrijdag, onderweg naar Campo, voor een heerlijke noedelsoep bij de mannen van Eetavontuur. Gegarandeerd lekker en ook deze keer hebben ze me niet teleurgesteld. 
Ik passeerde er nog een tweede keer, toen het weer wat minder was en kocht er lekkere calamares voor ik de mercado in de Sint-Niklaaskerk binnen ging. 

To buy local: De markt was klein en er was bijna geen volk. Het was er al drukker geweest, maar je merkte dat ze toch iets meer hadden verwacht. Of dat het iets meer mocht zijn. Het weer speelde hen zeker ook parten. Zo had ik wel veel tijd voor een babbeltje en een proevertje. Ik kocht berloumi en 13 artisanale pils. En ik weet ook waar ik me kan bevoorraden.

Deze Sweet romantic granola van Wees Gegroet Granola werd al geproefd en goedgekeurd.

En bij Fermet kocht ik op de mercado ook nog wat aardbeien. De man kende mijn naam al, want ja, ik was de laatste om haar bestelling op te halen en hij had niet op mij gewacht ;-)

To grow: Ik blijf zakjes zaaien in kiemschaaltjes en telkens weer vergeten wat het nu weer is. Maar het blijft lekker bij mijn boterhammen, in een slaatje of gewoon tussendoor wat plukken.


To cook: Ja, ik gebruikte mijn nieuwe kookboeken. De eerste is Plenty more van Yotam Ottolenghi. Ik gebruikte hem voor artisjokken in de oven. Geen idee dat dit ook kon en ik denk dat dit de lekkerste artisjokken zijn die ik ooit heb gegeten. Al blijf ik dat wel een gedoe vinden, maar toch kan ik er moeilijk aan weerstaan om er te kopen. Vreemd? Ja, ik weet het.
En dit is de aspergerisotto uit Goed eten van Dorien Knockaert. Nadat ik het boek kocht stapte ik uit het Paard van Troje de Delhaize binnen voor risotto. Om maar te zeggen dat ik zeker dit recept moest proberen. Al had ik ook wat schrik omdat je toch hoort dat risotto niet zo makkelijk is. Ik ontdekte dat de selder in de tuin het goed doet en had zo mijn laatste ingrediënt binnen handbereik. De asperges werden misschien hier en daar wat te bruin, maar oh boy, was dit lekker!

To see: Ladycock van het KIP in Campo. Een dansvoorstelling gebaseerd op Hitchcock. Het was hilarisch bij momenten en ik ben blij dat ik het gezien heb, maar ik zou het niet meteen iedereen aanraden. Maar wat meer is, er komt opnieuw een Kipfestival tijdens de feesten.

To read: mijn cursussen, twee vakken nog, twee examens binnen een maand.

You Might Also Like

1 reacties