Paasweekend

Ik weet niet goed waarom maar ik kon me moeilijk inbeelden dat het al pasen was. Ja, er was de traditionele personeelsvergadering. Maar gee...

Ik weet niet goed waarom maar ik kon me moeilijk inbeelden dat het al pasen was. Ja, er was de traditionele personeelsvergadering. Maar geen paaseieren deze keer. Op vrijdagavond zat ik in een overvol klaslokaal voor een keuzevak. Hoewel ik vreesde dat we er maar met vijf ofzo zouden zitten was zowat iedereen aanwezig. Die werkstudenten toch... Het was ook een blij weerzien met iemand van de rechtenopleidign van vorig jaar. 

Paasweekend is eindelijk nog eens een lang weekend. Dus vond ik het niet zo erg om zaterdag op te offeren aan nuttige taken zoals naar het containerpark gaan en de overschot van het hout terug brengen. Het was niet alleen lichamelijk vermoeiend, ook emotioneel barstte een veer bij het zien van de inhoud van één van de dozen. Zucht, nee, ik ben er nog niet. 

Zondag was een hoogdag en dit in vele opzichten. Ik sloeg de Ronde over en besloot om mijn zonnebril boven te halen en de trein naar de kust te nemen. Flaneren op de dijk. 

Voeten in het zand
En vooral taart en koffie bij Breien in Oostende.

Het had me wat moeite gekost om mezelf naar buiten te jagen, zoals tegenwoordig wel vaker het geval is maar ik heb er van genoten. 

Bij de wandeling naar het station prikten de tranen en ook in Gent bleef ik maar even lopen tot alleen goede gedachten over bleven. 

Maandag haalde ik mijn pc boven en zocht naar het juiste lettertype. Ik besef al langer dat de deadline wel heel dicht bij zit, maar ik heb nog steeds niet beslist wat dit exact betekent. Heeft het zin om te proberen een thesis bij elkaar te schrijven of stel ik het maar beter uit? Ik had me voorgenomen om dit weekend te beginnen schrijven en zie, ik heb een drietal pagina's die al goed in elkaar zitten en een tweetal extra waar ik nog mee moet sleutelen.  
En ik ontdekte mijn nieuwe favoriete taartje bij de bakker, een eclair met advocaat, banaan en marsepein. Mmmm... 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Veel succes met je thesis! Ik lees hier nu regelmatiger de laatste tijd. Las je al een tijdje, maar dat was sporadisch dus. Zal af en toe een reactie posten ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met je thesis, ik weet nog wat voor lijdensweg ik dat vond...Blijf je maar belonen met taartjes en frisse neuzen aan zee!

    BeantwoordenVerwijderen