Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat

"En waarvoor dient dat weer?" "Tot oneindig..." En dan zijn er nog lambdas en delta's. Het is een van die zeldza...

"En waarvoor dient dat weer?" "Tot oneindig..." En dan zijn er nog lambdas en delta's.
Het is een van die zeldzame momenten dat ik overdag op de vub kom. Te vroeg moeten opstaan om zeker op tijd te zijn. Mijn onhandigheid zorgt voor een bordje koffie. Maar die koffie heb ik ook nodig om de komende uren door te komen. Twee readers, mijn balpen en een aantal vragen.

Ik heb twee boeken in mijn tas, eigenlijk ingebonden kopies. Aan de zijkant zit het vol kleurtjes. Ninja's gekregen van Kathleen van verbeelding en gewone goedkope tape uit de wibra. Gisteren overviel me de gedachte dat ik dat vroeger nooit zou doen. Geen overdreven frullekes, zelfs geen post it om de verschillende delen aan te duiden.
Ik maak mijn notities wel nog in schriftjes. Liefst in die kladschriften. Ook al heb in andere met kleurrijke kaften. Ze lijken vaak te mooi om vol te schrijven. In eerste lic had ik een serie jip&jannekes, herinner ik me. Nu had ik geen nieuwe gekocht en was het even zoeken om alle notities te vergaren. 
Ik heb twee examens deze week, mooi verdeeld over veel te vroeg op maandag en veel te laat op vrijdag. Tijdens de kerstperiode heb ik alles gelezen. Systematisch met een planning. En met een enthousiasme waar mijn lief van verschoot. "Hoe vind je toch altijd iets dat je boeit, zelfs als je het nadien niet meer nodig gaat hebben?"

En als ik eerder geen tweede zit zou gehad hebben van de prof van vrijdag zou ik het wel zien zitten. Hij heeft er me de eerste les op gewezen dat hij me nog maar onlangs gezien had en zowat elke les kreeg ik een vraag voorgeschoteld. Ik ken zijn stijl nu en hoewel dat me zou moeten wapenen zorgt dit voor extra stress. Vreemd hoe ik met het grootste zelfvertrouwen opdrachten op het werk aanneem en altijd wel weer op mijn pootjes terecht kom en dat ik dit gevoel nu voor zoiets niet kan oproepen. Ik heb een diploma, een extra diploma zou leuk zijn maar zal vermoedelijk niet echt mijn job of kansen op een nieuwe job verhogen. Dat was ook nooit de bedoeling. Wel een antwoord op mijn vragen, een beetje inzicht in de logica,.. Ik ben nog altijd overtuigd van mijn keuze en ergens kriebelt het wel om er meer mee te doen. Maar zo een examenweek is toch best lastig. Al die afleiding, al die twijfels en emoties...


You Might Also Like

1 reacties