Museum op zondag

Ik woon op korte wandelafstand van twee musea. Zo kort bij dat ik me er soms aan moet herinneren. Vooral omdat je als Gentenaar op zondagvoo...

Ik woon op korte wandelafstand van twee musea. Zo kort bij dat ik me er soms aan moet herinneren. Vooral omdat je als Gentenaar op zondagvoormiddag gratis binnen mag en er dus eigenlijk geen excuus is. 


Gelukkig is een vriendin vriend van het msk en zijn dit zowat onze vaste afspaakmomenten geworden. Love letters in time of war and peace is niet de beste tentoonstelling die ik in het msk zag. Soms een beetje banaal, maar dan zijn er toch een paar werken of kunstenaars die het de moeite maken. Rik Wouters die zijn vrouw schildert, Felicien Roppe,... En een gigantisch werk van een Amerikaanse kunstenaar die stierf voor het werk af was. En ik ben zijn naam al vergeten, maar niet het gevoel toen ik er naar keek.

Vandaag was het tijd voor het S.M.A.K. De Berlinde-tentoonstelling loopt als een trein en het is er nogal druk. Maar wat een emoties als je daar tussen loopt...
Heel sterk. En misschien lukt het me wel om nog een tweede keer te gaan kijken? Of zou dat te optimistisch zijn?


You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik zou ook nog wel eens willen gaan maar de ene huisgenoot vindt het zijn ding niet en de andere vind ik er nog net iets te jong voor. Agenda eens samenleven en kijken of er nog een vrije zondagvoormiddag is?

    BeantwoordenVerwijderen