Januari comfort

Januari is in creatieve online middens veelal de maand van eens iets voor je zelf maken. De rush naar de zelfgemaakte cadeautjes is achter d...

Januari is in creatieve online middens veelal de maand van eens iets voor je zelf maken. De rush naar de zelfgemaakte cadeautjes is achter de rug, tijd voor wat me-time....


Ik ga voor comfort. En dat valt een beetje letterlijk te nemen. De komende week heb ik twee examens, de voorbije weken was het dus lezen, samenvatten, notities samen zoeken met een duidelijk tijdschema. I love it! En ik denk ook wel dat het goed komt (of dat ik nog tijd heb om daar voor te zorgen). Voor de pauzes zocht ik een gemakkelijk breiproject, gemakkelijk om vast te pakken, gemakkelijk om neer te leggen.
Het lijstje bleek al meteen niet geschikt. Ik zette iets op maar de kabels en korte rijen deden me het al snel aan de kant leggen.

En geheel onverwacht vond ik een match tussen heerlijk zachte wol en een patroon uit mijn bibliotheek. Ik kocht Rowan alpaca cotton bij Stoffenidee. Het is een katoenen kern die omgeven is door alpaca en heerlijk zacht aan voelt. Ik heb twee keer vier bollen, en zag er een streelzachte trui in. Met strepen.
Ik had zelfs een patroon in gedachten, eentje met strepen en de goede stekenproef, maar plotseling trok de comfort cardigan van 100%rain, Veera Valimaki, mijn aandacht. Het patroon maakt deel uit van een e-book van een tijdje terug waar ik eerder de cowl van breide en bevat ook een leuke muts en een aantal truien/cardigans. Op ravelry zijn er nog niet zoveel te vinden en meestal zijn ze gewoon effen grijs.
Omdat ik niet veel wou rekenen, dacht ik gewoon de rijen af te wisselen. Voor de kraag lukte dit perfect, maar toen kwamen er korte rijen in de nek en kon ik niet anders dan voor één kleur te gaan (tenzij iemand daar suggesties voor heeft?). Ik koos voor lichtgrijze vlakken met een donkere dunne streep. En later switch ik dan naar een donker vlak met een lichte streep. Ofzo.


Je merkt, het is een beetje improviseren, maar ik heb er vertrouwen in. En het voelt zo zacht in de handen. 

You Might Also Like

1 reacties