Stripe study in blue and grey

Vorig jaar breide ik Colour affection  een sjaal met drie kleuren, enkel rechts en een fantastisch ontwerp van Veera Välimaki ....


Vorig jaar breide ik Colour affection een sjaal met drie kleuren, enkel rechts en een fantastisch ontwerp van Veera Välimaki. Ik draag die heel vaak en daardoor vergat ik een beetje hoeveel steken een miljoen rechtse steken zijn. Ik liet me langzaam overtuigen door een ander patroon van haar, de stripe study, iets ouder dan Colour affection. Met twee kleuren, veel rechtse steken en verkorte rijen kom je tot een sjaal. Ondertussen zijn er 4350 projecten op Ravelry, veel foto's om de juiste kleuren te helpen kiezen.

Een ideaal project om overal mee naar toe te nemen. Je hoeft niet te veel na te denken en kan al eens kletsen.
Ik koos het blauw (downtown) dat ik bij Ginger Twist Studio in Edinburgh kocht en vond een grijze lana grossa bij Stoffenidee als partner. Het patroon is eigenlijk voor fingering weight, de lana grossa blijkt een sportweight te zijn. Ik kocht nog een extra bol bij omdat ik toch twaalf blokken wou zoals het patroon voorschrijft. Vele andere sjaals houden het op elf blokken, gewoon tot de wol op is.

Ondertussen moet ik de boeken bovenhalen en begon het ook wel wat te wegen. Zeker de rand, als de verkorte rijen achter de rug zijn is best saai. Maar ik hield vol en bleef breien.
Ook al leek dat bolletje maar niet te minderen. De schakeringen in het blauw vond ik heel mooi en zorgden dat ik bleef breien en breien.


Het afkanten bleek net op tijd te komen, met nog een paar metertjes overschot. 
De sjaal is 1m40 lang geworden en is een goeie 60cm breed op het breedste deel. Iets minder dus dan het patroon dat zegt dat hij 1m60 wordt, maar ik vermoed dat het ander gewicht van het grijs daar voor iets tussen zit.

Warm ingduffeld in mijn jas past hij perfect. En ook gedrapeerd is hij lang genoeg. Het had misschien iets meer mogen zijn, maar ik heb hem nu nog niet geblockt, wat ik eigenlijk nooit doe bij dit soort sjalen. Hij weegt goed door en is zo op de valreep nog een extra project voor dit jaar.

You Might Also Like

2 reacties

  1. ik heb hem in het echt gezien, en dat blauw is inderdaad heel mooi geschakeerd. En ik denk dat hij met blocken nog wel groter zal worden, als je dat zou willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rosaline1/1/15 08:39

    Die ziet er warm en gezellig uit. De kleuren doen het ook heel goed samen. Net op tijd voor de koude dagen. Een goed 2015, ook voor jou
    Rosaline

    BeantwoordenVerwijderen