Rechts, rechts en nog meer rechts

Tijd om te breien is redelijk beperkt. Komende week zijn er twee lessen die voorbereid moeten worden en ik moet nog een paper schrijven. Bo...

Tijd om te breien is redelijk beperkt. Komende week zijn er twee lessen die voorbereid moeten worden en ik moet nog een paper schrijven. Bovendien liggen mijn examens vast, twee, een op maandag, een op vrijdag in dezelfde week.
Nu is het even lastig, maar ik vind het ook razend interessant om te lezen hoe het Europees Hof kijkt naar zaken als privacy en vrij verkeer van werknemers of diensten. Ik zit nog niet in volledige blok-modus, maar het neemt wel al veel van mijn tijd in. Breien wordt toch al beperkt tot 's avonds bij een film. Vrijdag kon ik mijn laatste streep van de stripe study van Veera Välimäki afronden, net niet genoeg voor de laatste rij van het twaalfde grijze blok maar met een extra verkorte rij kon ik toch alle wol op gebruiken en zal je het met moeite merken eens de sjaal af is. Trouwens Veera Välimäki  slaagt er met haar adventkalender in om heel veel nieuwe patronen aan mijn verlanglijstje toe te voegen, ze heeft ook gratis patronen en kaartjes om bij je cadeautjes te steken. Dit patroon is zeker een aanrader voor een beginnende breier, enkel rechts, en ja, er is ook meerderen en verkorte rijen, maar echt moeilijk is dat niet en je krijgt een fantastisch resultaat. 
Dus nu is het tijd voor nog meer eindeloos rechts breien, gedaan met verkorte rijen om het af te wisselen, gewoon telkens tot het einde en terug. Maar kijk eens, hoe mooi dat blauw is. Het is handgeverfd door Jess van Gingertwist Studio en ik bracht het eerder dit jaar mee uit Edinburgh. Het is een semi solid en bevat kleine schakeringen, soms wat lichter, soms wat donker, een foto op mijn telefoon is natuurlijk niet ideaal om de nuances te tonen. 
En gisteravond was er nog meer rechts breien, kerst nadert en dit wordt een cadeautje. De modish cowl van Stephen West, een gratis patroon waar je eigenlijk ook alleen maar rechts breit. Je kiest twee kleuren in een dikke wol en breit een middenstuk met een bepaald patroon aan strepen. Daarna neem je aan beide kanten steken op om overlangs te breien. Tot slot naai je de uiteinden aan elkaar en heb je een cowl. Aangezien mijn wol iets dunner is had ik wat meer steken en rijen nodig. Ik heb zelf een streep patroon bedacht en ben nu bezig aan de eerste zijkant. Omdat je de laatste steek niet breit maar gewoon afhaalt is het heel gemakkelijk om de steken op te nemen aan de zijkant. Ook hier heb ik een streep toegevoegd, de andere kant wordt helemaal bruin denk ik. 

De wol is ongelooflijk zacht en ik word stiekem blij van de kleur, echt pompoen. Ik hoop dat zij dit ook wordt. De cowl wordt nadien nog dubbel gevouwen en zal twee keer rond de nek kunnen, echt warm, zacht en vrolijk.

You Might Also Like

3 reacties