2014 in boeken

Het idee was om 10 boeken op het jaar te lezen, het werden er 15. Niet slecht en vooral, ik heb het gevoel dat ik goede boeken heb gele...


Het idee was om 10 boeken op het jaar te lezen, het werden er 15. Niet slecht en vooral, ik heb het gevoel dat ik goede boeken heb gelezen. Redelijk wat Nederlandstalige boeken, en misschien lezen die wel nog altijd wat sneller, ik weet het niet goed. Rosie Project leest vlot weg in het Engels, May we be forgiven is al wat trager. Er zitten een aantal dunnere boeken bij natuurlijk, wat al snel helpt om de teller omhoog te duwen. Het minst goede boek is zonder twijfel De Buurman, ik heb het niet zo voor kortverhalen en hier had ik het gevoel dat één op twee verhalen wel interessant was, maar het andere was dan te flauw of voorspelbaar. Het beste boek aanduiden is een stuk moeilijker, ik twijfel tussen Geschiedenis van een berg van Peter Verhelst, dat zo mooi geschreven is dat ik tranen in mijn ogen kreeg en Aards paradijs van Seppe Van Groeningen of Wij en ik van Saskia De Coster omdat beide eigenlijk op een heel treffende manier een gezin beschrijven in al zijn functioneren en disfunctioneren. De ene kiest voor een "gelukkig modaal gezin", de ander voor een gezin dat zichzelf wat buiten de maatschappij zet door haar eigen visie op de zaken. Maar beide zijn met veel liefde en mooie woorden beschreven. 

Misschien worden het er nog 16 als ik zou wachten met het publiceren van dit lijstje als het jaar echt voorbij zou zijn. Maar ik weet ook dat de tijd om ontspannen te lezen niet meer voor het grijpen zal liggen. 

Voor volgend jaar verhoog ik mijn uitdaging naar 12 boeken per jaar, één boek per maand. We zien wel hoe het loopt, ik wil vooral genieten van boeken en weg kunnen dromen, eerder dan een tellertje omhoog te zien gaan. Ik denk dat ik alvast wat Skandinavische boeken zal lezen met het tweede boek uit de reeks van Karl Ove Knausgard en ook Pelle Sandtrak staat al in de boekenkast te wachten. 

You Might Also Like

0 reacties