Op naar het nieuwe schooljaar

Wat een vreemd gevoel. Terwijl iedereen enthousiast over een nieuw schooljaar deed in het begin van de week probeerde ik het oude af te rond...


Wat een vreemd gevoel. Terwijl iedereen enthousiast over een nieuw schooljaar deed in het begin van de week probeerde ik het oude af te ronden. Il had een herexamen. Voor het eerst.

En ik had het daar lastig mee, ja. En rationeel kan ik daar wel mee om. En kan ik het plaatsen. Het heeft soms niet veel gescheeld. Vroeger. En nu is anders. En de combinatie met het werk. En...

Ik had me voorgenomen gewoon vakantie te nemen en het blokken te beperken tot de vier dagen. Allez, en nog wat voorbereiden op voorhand, wetteksten zoeken, printen,...  Ik had alles toch al geleerd, ik had samenvattingen. Dat ik er in ging slagen om die kwijt te raken kon ik moeilijk voorzien. Maar het lastigste was wel het besef hoe weinig er was blijven plakken. Dit was het vak waar ik in eerste zit het eerlijk waar meeste tijd aan heb besteed, ook al zijn er kwatongen die anders beweren. En toch leek het allemaal weer nieuw. Ik kreeg er gewoon geen pak op. Ik struikelde over woorden, haspelde begrippen door elkaar... Arbeidsrecht ligt me duidelijk minder goed en dit een beetje tegen de verwachting. Ik vind het boeiend maar het voelt alsof ik naar een abstract schilderij kijk. Ik weet het niet goed. En vooral, ik heb het gevoel dat vier dagen of vier weken geen verschil zou uitmaken. Ik kan dingen onthouden, hier en daar verbanden leggen maar altijd blijft het wat aan de oppervlakte.

Dus was het met een bang hartje. Maar er zat niks anders op. De prof zei: "niet schitterend, maar wel voldoende wat mij betreft. Wat denkt u?" En ik kon hem alleen gelijk geven. "En duidelijk beter dan in eerste zit", voegde hij er nog aan toe, terwijl ik mijn wetboek al opruimde om naar buiten te stappen. 

Binnenkort schrijf ik me in voor het vervolg, en ja, daar zit nog arbeidsrecht in. En nog wat andere dingen. 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Heuj! Proficiat! Grote bewondering voor je werk-studeer-combinatie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je mag helemaal niet te streng zijn voor jezelf, het is echt niet te onderschatten hoe moeilijk het is om voltijds te werken, naar de les te gaan, je huishouden te runnen én dan ook nog eens tijd te vinden om te blokken. Chapeau dat je het allemaal kan! Je hebt dat heel goed gedaan, proficiat met je examen.

    BeantwoordenVerwijderen