UFO: to frog or not? 2/12

Februari is een korte maand en ik was dus een beetje ingehaald door de feiten. Maar om het goed te maken, doe ik er twee.  Het eerste is een...

Februari is een korte maand en ik was dus een beetje ingehaald door de feiten. Maar om het goed te maken, doe ik er twee. 


Het eerste is een cache coeur truitje dat in 2010 werd opgezet en volgens mijn ravelry pagina voor 80% af is. Als ik er naar kijk zie ik vooral een hoopje stof. Ja, er is een achterpand en twee voorpanden, in elkaar gezet. Er is zelfs een afgewerkte boord langs ene kant. Maar het blijft redelijk vormeloos en te kort. Combinatie van niet de geschikte wol en slecht/niet gemeten.

Dus deed ik wat ik al veel eerder had moeten doen. En uiteindelijk ook simpeler leek dan gedacht met die aaneengezette panden en boord. Ik maakte er terug bolletjes van. Ze gaan opnieuw in de voorraad en als ik me niet vergis heb ik er nog wel een aantal op overschot. Ik herinner me zelfs dat ik bij 2 Veritaswinkels ervoor ben langs geweest. Dat wordt eens kijken naar een ander patroon want tijdens het uittrekken viel me op hoe   soepel de stof valt en hoe leuk het is als die zo wat luchtig gebreid is. Misschien wel iets voor een simpele cardigan voor frissere ochtenden? Wie zal het zeggen?
Het tweede project viel me zaterdag tijdens het opruimen op. Ik kocht het bolletje in Stoffenidee op de wereldbreidag en haalde er ook het idee. I-cord over vier steken tot de gewenste lengte. Toevallig dacht ik zaterdag in de Veritas er ook aan en meer nog, ik vond parels met een voldoende groot gat. Excuseer mijn zondagse ochtendblik, maar kijk, nog een FO (finished object).

You Might Also Like

0 reacties