The Rosie project

Ik heb de enigszins vervelende gewoonte om op de luchthaven bij de terugvlucht een boek te kopen. Enigszins vervelend omdat het vaak boeken ...

Ik heb de enigszins vervelende gewoonte om op de luchthaven bij de terugvlucht een boek te kopen. Enigszins vervelend omdat het vaak boeken zijn die ik nadien niet lees. Bij the Rosie Project gekocht in Edinburgh luchthaven ligt dit anders. Ik had iets luchtig nodig op de vlucht om te ontspannen en dit boek is ideaal.

Don is een wetenschapper, 39 jaar en heel rationeel. Om een vrouw te vinden heeft hij een vragenlijst opgesteld. Hij test die uit op proefpersonen om de vragen exact te maken voor wie hij in gedachten heeft. Een bevriend koppel helpt hem hierbij. En dan komt Rosie zijn leven binnen gewandeld. Dat het niks zou worden blijkt meteen uit haar score op de vragenlijst. Bovendien heeft ze zelf ook een project.

Het boek leest vlot weg. Don is door zijn rationele manier van denken bij momenten hilarisch, al moest ik nu ook niet luidop lachen. Zijn personage doet je toch een beetje denken over aangeleerde sociale conventies. Geen topper, maar vlotte ontspannende lectuur met een tikkeltje meer.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oh ik kocht een boek in Belgrado en heb het niet uitgelezen, echt te vreemd voor woorden, dit lijkt me inderdaad een heel fijn boek!

    BeantwoordenVerwijderen