Opgelet, een draak

"Mooi he? Wat denk je zou dat moeilijk zijn?" Je weet hoe laat het is als mailtjes zo beginnen. Maar in dit geval was mijn nieuwsg...

"Mooi he? Wat denk je zou dat moeilijk zijn?" Je weet hoe laat het is als mailtjes zo beginnen. Maar in dit geval was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Ik bracht een fleecedekentje in afslag op de afslag mee uit de Carrefour. Mijn lief protesteerde een beetje en zei dan dat draken groen horen te zijn. Maar Elliott uit Peter en de draak is toch paars, niet?


Ik ging te rade bij paspelpoes Ann omdat haar vosjescape mij wel een goed vertrekpunt was. Ik dacht eraan om de cape uit stof voor durf het zelvers te gebruiken, maar de kap uit de kaptrui leek ook wel handig. En had zij ook geen troetelbeertjes hoodie gemaakt. Ik keek goed naar de foto's en besloot het erop te wagen. 

Op de foto die ik kreeg was het meer een poncho, dus ik negeerde uiteindelijk de cape en begon met de kap. In mijn stoffenvoorraad vond ik eerder bij toeval dan gepland een halve meter vilt gekocht bij Artevelde op de Vrijdagsmarkt (al weet ik niet meer wat het plan was, ik geef het toe). Nu kwam het wel van pas, want carnaval dat is al binnenkort.

Ik tekende oortjes met de losse hand en knipte de kap in twee. Ik gebruikte het patroon dat ik eerder voor zijn kaptrui had gebruikt, dus dat moet wel passen... En met wat bekken trekken kan het wel doorgaan voor een draak.


Ik knipte een cirkel als voorpand, ongeveer de lengte van diezelfde kaptrui en een soort van driehoek voor de rug. Deze maakte ik iets langer, maar volgens mij ook niet te lang. Zonder kind in de buurt is het zo wat improviseren dat snap je wel. De staart knipte ik in twee zodat de driehoekjes in vilt er tussen pasten. Ik zette eerst de kap aan het achterpand, midden op midden en dan stikte ik het voorpand en achterpand samen. De voorkant van de kap is ook vastgestikt aan het voorpand, met dank aan het patroon.


 En dankzij de nieuwe spiegel in de badkamer kon ik tussendoor eens checken. Maar waar ik bijzonder trots op ben zijn de vleugeltjes. Ook in vilt en met dikke vlieseline tussen (echt een gemak om zo wat voorraad liggen te hebben voor onverwachte projecten waarbij je niet kan gaan shoppen). Ze blijven niet helemaal recht staan, ijzerdraad hebben we niet in huis en dat is misschien ook niet zo veilig bij spelende kinderen? Ze vallen ook wat groot uit, maar misschien hoort dat wel bij de charme van een ietwat onhandige draak? 


Nu maar hopen dat die kleuter ook gelooft dat draken paars kunnen zijn. Ik omzoomde de rand van de kap. De cape liet ik voorlopig zo, misschien moet die toch nog op maat van de kleuter bij geknipt worden. En daarna haalde ik de stofzuiger boven, dat heb je met goedkope fleece waar je in gaat knippen. 

You Might Also Like

3 reacties

  1. De mooiste draak ter wereld is paars! Google maar eens Spyro ;)
    Tof gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is geweldig! En draken kunnen alle kleuren van de regenboog hebben volgens mij! Ik ga 'm hier niet laten zien aan de jongens ;-) (An)

    BeantwoordenVerwijderen