Leuke post

Niks dan leuke post gisteren, het eerste tijdschrift van La Maison de Victor, als één van de "amis" hoefde ik niet op zoek in de...

Niks dan leuke post gisteren, het eerste tijdschrift van La Maison de Victor, als één van de "amis" hoefde ik niet op zoek in de krantenwinkel. Al kon ik het toch niet laten om eens te gaan piepen. En gelukkig kreeg ik het boekje wel ook al moet de rits nog in de broek (hoe meer ik het zeg, hoe sneller het gebeurt?) Wat mij betreft, overtreft het ruimschoots de verwachtingen. Toen wij in Mechelen gingen kijken gingen de patronen er in baalkatoen en zagen we dat er ook nog veel werk aan de winkel was. Ook de patronen en zeker de instructies zijn nog ferm veranderd. Misschien niet zo veel patronen als in de Knipmode of de Burda, maar wel allemaal dingen die ik zou maken. Toen ik de foto's zag opduiken op facebook, kreeg ik meteen zin in dat Harlequin jurkje. Alleen staat daar bij, meest geschikt voor vrouwen met kleine borsten, hm. Maar ook de Martini-jurk staat hoog op het lijstje. En misschien ook wel het broekpak. Ik kreeg hier in huis al de opmerking dat er geen stof mag bijgekocht worden, ook niet voor een concreet project, dus het wordt een beetje wikken en wegen, want veel effen stoffen of wollen stoffen heb ik toch niet liggen. En van onder zie je mijn twee aanwinsten piepen. Kate Davies heeft twee nieuwe patronen uit haar Edinburgh reeks uit. En ik kan nu helemaal niet meer kiezen... Je kan de patronen digitaal kopen of geprint, heel handig via Magcloud. Ik koos voor de printversie omdat ik de foto's ook zo fantastisch vind, bovendien zijn patronen van Kate niet zomaar patronen, maar echt patronen met een verhaal, een brok geschiedenis over oesters of plekken in Edinburgh. Er zou ook nog een code komen zodat de patronen nadien ook digitaal op te laden zijn via Ravelry. Op de ijverige wijven avond had ik al stiekem wat wolletjes bij om eens te swatchen, maar het is er niet van gekomen. Zonder patroon zou het ook niet evident geweest zijn.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Zat gisteren ook in mijn bus. Verwachtingen echt overtroffen! Ziet er veel hipper uit dan de reeds bestaande naaiboekjes. Ben al stof gaan halen om het Gig-jurkje te maken :) Inderdaad allemaal draagbare patronen en duidelijke tekeningen. Filmpjes lijken me ook een plus, zeker voor als je vastzit! Ik kijk al uit naar de volgende testronde :)

    BeantwoordenVerwijderen