Vrijdagochtend

Het zou een drukke dag worden en ik was vroeger dan anders al onderweg naar Brussel. Ik had mijn breiwerk bij en probeerde ondertussen ook d...

Het zou een drukke dag worden en ik was vroeger dan anders al onderweg naar Brussel. Ik had mijn breiwerk bij en probeerde ondertussen ook de metro te lezen. Waarschijnlijk is dat geen gezicht maar ik wou mijn gedachten wat verzetten. Ik las over #nmbSocial, een hashtag die ik al wel op mijn twitterlijn heb gezien. De bloemlezing aan berichtjes maakte me vrolijk en dat kotteke op de voorpagina van de metro lachte me toe. De dame tegenover mij liet het niet bij denken, maar nam haar stylo uit haar sjakosse en lachte geheimzinnig naar me terwijl ze vastberaden begon te schrijven.


Ik kon het niet lezen maar er was een manneke met een lachend gezichtje bij. Ik breide verder, wat sneller omdat mijn draad bijna op was. Alsof dat iets uithaalt. 

Toen we in Brussel noord aankwamen zei ze: "ik wil je bedanken, het was fijn om je bezig te zien". Ik wist niet goed hoe te reageren en stamelde dat ik altijd wel rustig word van breien en op goede dagen kan ik al breiend naar Brussel. Zoiets. Ze benadrukte het nog eens en voegde er nog aan toe dat ze ook gemerkt had dat mijn tas uit een Ikea stofje kwam. Ik moest wel vaker dingen zelf maken. Fijne woorden. We wensten elkaar nog een fijn weekend, voor we afstapten.

You Might Also Like

0 reacties