Have you seen Maurice?

Maar we doen ook leuke dingen. Zo trok ik vorige week na het werk naar Antwerpen voor de boekvoorstelling van "nog een breiboek". ...

Maar we doen ook leuke dingen. Zo trok ik vorige week na het werk naar Antwerpen voor de boekvoorstelling van "nog een breiboek". Véronique Leysen (die u misschien kent als Ketnet wrapper of nog van bij Spring, ik niet wegens geen tv) heeft een missie namelijk iedereen aan het breien te krijgen. Want breien is niet moeilijk (waar), bij h&m koopt iedereen hetzelfde (waar), er bestaat zoveel mooie wol (waar), die is niet goedkoop (mmm, beetje uitkijken) en met dikke wol speel je het snel klaar (waar, maar voor een trui zou ik toch niet meer gebruiken dan naald 5 als je het een beetje flatterend wil houden). Enfin, een beetje met een dubbel gevoel zocht ik de sympathieke locatie Claude Salon de the. Ik was te vroeg voor de workshop en haalde spontaan mijn eigen breinaalden boven, terwijl ik keek hoe Showbizz Bart het er vanaf bracht. Wat kletsen met de echte journalisten van plus en goed gevoel en we konden eraan beginnen. Een echte Maurice op bamboe rondbreinaalden nr 9 met een kleurtje van Big Bravo (100% acryl van bij de Veritas). Véronique zorgde voor de uitleg en de aanmoediging. Het verliep niet overal even vlekkeloos, maar laten we de zenuwen, de grote groep en de beperkte ruimte daarvoor aansprakelijk stellen. Ik blijf geen grote fan van zo dikke wol, maar het is wel leuk om te zien hoe snel je resultaat hebt, ik maak er zonder problemen een op een treinrit van en naar het werk zonder me al te veel te moeten haasten. En ook was het leuk om te zien hoe vlot sommigen het onder de knie hebben, de meesten hadden nog nooit gebreid en hoe zelfs bij degene waar het wat minder vlot verloopt er toch die drang is om verder te doen en die muts af te krijgen. Dus zeker een boek om mensen goesting te doen krijgen, ik ben niet helemaal akkoord dat de andere breiboeken saai zijn of enkel dikke wol leuk is...Toeval wil dat mijn broer onlangs langs zijn neus zei dat hij nog wel eens een muts wil, dus koos ik voor petrol blauw.
Zaterdag haalde ik nog een rode bol erbij, niet meet geslaagd vinden ze hier in huis, maar wel een manier om alle restjes weg te werken. Er zullen er nog zeker twee volgen denk ik. 

You Might Also Like

1 reacties

 1. Dag no butterfly,

  Superleuk dat je naar de boekvoorstelling van Véronique Leysen bent geweest.
  Ook leuk om te zien dat je mutsen zo snel gevorderd zijn :)

  Vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen