De fanfare

Zaterdag trok ik naar Sint-Niklaas, jawel Sint-Niklaas of all places. Twee maal per jaar is er de bonte fabriek in bau-huis. Een beurs met w...

Zaterdag trok ik naar Sint-Niklaas, jawel Sint-Niklaas of all places. Twee maal per jaar is er de bonte fabriek in bau-huis. Een beurs met webshops, vlakbij het station, 7 euro voor een weekendticket uit Gent. In de voormiddag had ik mijn stoffenvoorraad opgeruimd, gesorteerd per kleur, opgevouwen, ideaal als voorbereiding. Ik was een van de gelukkige winnaars van de wedstrijd en kon bij verschillende winkels een aankoopbon afgeven. Niet slecht voor iemand die eigenlijk niet houdt van shoppen.


Maar zelfs zonder die bonnen was het de moeite. Een gezellige drukte, aangename sfeer en leuke winkels. Ik keek stiekem uit naar Georgette, ze had al aangekondigd nieuwe flanel van Cloud9 binnen te hebben en die wou ik wel eens voelen. Fanfare is een leuke kleurrijke collectie en voelt zo zacht. Bovendien is de stof zoals alles bij Georgette.be organisch. Een extra reden... Ruth blijkt ook een bijzonder sympathieke madam te zijn. Op voorhand was ik al verkocht van de vosjes, in het echt konden de driehoekjes me ook overtuigen.

Zondagavond ging ik aan het knippen. De onderste van de stapel komt van bij Le Chien Vert, maar is bijlange zo zacht niet. Het plan is simpel: pyjamabroeken. Het eerste kledingstuk dat ik ooit maakte, als je de schort niet mee telt. 

Het werd een beetje puzzelen. De stof is maar 110cm breed en omdat de stof een richting heeft kan je niet zomaar je patroondelen leggen. Ik plooide de broek een centimeterke in, knipte iets minder naadwaarde,... En dan kon ik stikken, gewoon snel in elkaar steken om al eens te passen. Goedgekeurd wat mij betreft, iets smaller, zeker op de poep had het niet minder mogen zijn,... Nu nog de randen afwerken, omzomen en een elastiek er in. 

Als ik op zondag blijf rondhangen in mijn pyjama is de kans groot dat het in deze zal zijn.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Die vosjes zien er zo zacht uit... Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oog, kei toffe pyjamabroek! Ik ben ook net van plan er een te maken! Heb je een bepaald patroon gebruikt? Of is het een gemakkelijk modelletje? (Ben nog maar een jaartje aant naaien, dus erg veel ken ik er nog niet van. Hulp is welkom :))

    BeantwoordenVerwijderen