Sew-along Hawthorn

Op de blog van Colette legt men vandaag de laatste hand aan de jurk: knoopsgaten en zoom. Hier is het nog lang geen tijd om knoopjes te kiez...

Op de blog van Colette legt men vandaag de laatste hand aan de jurk: knoopsgaten en zoom. Hier is het nog lang geen tijd om knoopjes te kiezen. Ik ben er dit weekend eindelijk in geslaagd om een ruwe testversie samen te stellen. 


Het grote probleem vormden de nepen in het voorpand, eerst waren die niet gelijk, dan kreeg ik het lijfje niet meer dicht. Duidelijk nood aan een FBA, voor wie de term ook niet kent: full bust adjustment. Op de blog staan de nodige tips en tricks, bij mij werkt het om de nepen gewoon wat smaller te maken. Ik had op dat moment serieus mijn twijfels over het patroon, de taille komt wat hoger dan mijn natuurlijke taille waardoor ik dacht dat het lijfje ook langer zou moeten maar aangezien ik de rokdelen ook al geknipt had besloot ik die maar eerst er aan te zetten. Het vreemde was dat ik ook meer rok dan lijf, terwijl het lijfje toch iets wijder is geworden aan de zoom, maar na meerdere controles kan ik alleen maar zeggen dat alle patroondelen kloppen. En volgens mijn sprekende spiegel lijkt er ook meer stof te zitten aan de linkerkant op mijn rug maar de delen zijn exact even groot. En in overleg haven we beslist dat de taille goed zit, ook al is dat wat hoger dan de natuurlijke taille. De rok zwiert geweldig en ik zie me er zo in lopen, er is echt wel een reden om ook het rugpand van de rok in twee delen te knippen. Maar dit stofje gaat me niet af, dus hoef ik dit testexemplaar ook niet verder af te werken. Verdere instructies: de rok mag gerust niet te lang zijn en wat meer decolleté kan ook wel. En daar zit nu het dilemma: als ik meer decolleté knip dan moet het kraagje anders of zelfs verdwijnen en dat kraagje maakt het zo schattig... Vanavond moet de echte stof er aan geloven, voorlopig zonder mouwen en kraagje. 

You Might Also Like

0 reacties