Project 2

In de naailes was een jurk het tweede verplichte stuk. Ik ging voor de gemakkelijkheidsoplossing en haalde het retropatroon uit de Ottobre b...

In de naailes was een jurk het tweede verplichte stuk. Ik ging voor de gemakkelijkheidsoplossing en haalde het retropatroon uit de Ottobre boven. Wat me het meest aansprak was die rij knopen op de zijkant. En dat was ook wat me het meest schrik gaf.

Het idee was om het patroon braaf te volgen, geen tierlantijntjes. Maar ondanks de obstakels (geen rits bij, draad zichtbaar,...) bleek ik toch voldoende tijd te hebben in de les en begon het te kriebelen. 
De eerste aanpassing was dat stukje paspel, want de jeans van bij stoere jonhensstoffen viel donkerder uit dan verwacht. Ik werd ook eens naar huis gestuurd om de stof te wassen en te voelen of het zo stug bleef. Ik stak ook de patroondelen erbij en plots was naadwaarde een relatief begrip. Rafelen, jong.
Maar zoals je ziet, het liep van een leien dakje. De volgende aanpassing waren de mouwen, ik wou kapmouwtjes. Het patroon werd aangepast, wat heel simpel was aangezien er normaal een langere mouw bij zat. Er kwam dubbel gevouwen biais aan de onderkant en terwijl ik bezig was stelde ik zelf voor om er nog wat biais bij te doen. Ik kreeg ook de uitleg voor een meer pofferig kapmouwtje te gebruiken bij een kleedje dat al te lang op de stapel ligt.
Ook aan de zoom kwam biais, ik had het eerder eigenlijk alleen bij kinderrijker gezien, maar het heeft ook hier wel wat extra. Een beetje speels en toch sérieux, me likes.
En dan was er nog de decolleté. Plots wou ik die toch en dan zou ik het patroon ook met andere stofjes kunnen gebruiken en er was nog dat stofje en dat ander... Zie je het gaan daar in mijn hoofd? 
Om het beleg op zijn plaats te houden werd het deel in drie geknipt en terug samengeplakt met de lange kant een beetje op elkaar. Maar echt maar een klein beetje en ik stikte ook op de naad van de schouders. Het best van al is dat het gewoon werkt. Super!
De rits op de rug, niet echt zichtbaar op de foto I know, heeft ook dezelfde bordeaux kleur als de paspel. Geen blinde rits deze keer en dat was een bewuste keuze.
Moet ik nog zeggen dat ik blij ben met het resultaat? Ik heb het ondertussen al een paar keer aangehad, met truitje en kousen voorlopig maar het is een schot in de roos. Dat er nog veel mogen volgen...

You Might Also Like

2 reacties