Polkadotjes en kant - 2

"Kan ik zo buitenkomen vandaag?" Ik loop de slaapkamer binnen, mijn lief kijkt met een half oog. "Moet je ergens zijn?" ...

"Kan ik zo buitenkomen vandaag?" Ik loop de slaapkamer binnen, mijn lief kijkt met een half oog. "Moet je ergens zijn?" "Op mijn werk..." Ik ben ongeduldig, het belooft een drukke dag te worden en ik heb gisteravond lang doorgedaan, want ik wou nog de knopen aannaaien. Te lang waarschijnlijk want ik was moe. Te lang gewerkt, maar het moest gewoon want de komende tijd moet ik mijn naaimachine wat missen.

Het patroon komt uit de burda van maart '12, met dank aan pinterest om me naar de blog van Sabali te leiden voor een compleet andere en plots wel aantrekkelijke versie. Ik tekende het over in de les, maar je vind Burda's ook vaak in de bib.


Ik koos voor een vrolijk stofje uit Sri Lanka, een lichtere blauwe versie maar ook met polkadotjes (misschien omdat mijn lief in Sri Lanka zei dat polkadotjes altijd goed zijn, al kan ik ook daar mijn kleerkast niet mee vullen natuurlijk). De mouwen waren een ander paar mouwen. Haha, hoewel ik twee meter had en de stof 1,4 breed was lukte het niet om de mouwen uit de stof te halen. En toch wou ik halflange mouwen, ik vond de oplossing via pinterest, nl petal leaves.


Het kantje is een mini-verhaal op zich. Ik vond de inspiratie in Cloth, een Engels tijdschrift dat focuste op de jaren twintig met de release van The Great Gatsby. Ik was al aan het spelen met het idee van paspel met aan pat met knopen, maar dit kantje vind ik best geslaagd. Ik besloot het ook bij de mouwen te gebruiken, zonder het al te tuttig te maken.


You Might Also Like

0 reacties