Koffie

Wie gezegd had dat ik ooit zo verslingerd zou raken aan koffie, die zou ik vroeger keihard uitgelachen hebben. Ik heb het leren drinken op m...

Wie gezegd had dat ik ooit zo verslingerd zou raken aan koffie, die zou ik vroeger keihard uitgelachen hebben. Ik heb het leren drinken op mijn eerste job, nog een koffie na het eten voor we er weer in vliegen. Ondertussen is de kans klein dat ik het huis uit ga zonder koffie. Dagen met veel vergaderingen staan gelijk aan veel koffie, al probeer ik tussendoor wel thee of water te drinken. Maar toch, toen de keuken geleverd werd was het koffiemachine een heikel punt. Het toestel werkte nog maar was nogal lomp en het gruis was moeilijk te controleren. Dus met de eindejaarsperiode keek ik uit naar acties en vergeleek ik machines. Een systeem met cups leek de beste oplossing voor het gruis, wat duurder per kopje maar ideaal voor af en toe een kop en veel afwisseling.

De keuze viel op U van nespresso want compact toestel en in de dulce wordt al suiker in de koffie verwerkt terwijl ik zelf wil kiezen hoeveel suiker ik wil en of ik wel suiker wil en het patent zou dit jaar vervallen (ja, ik let op zo'n dingen). Bovendien is er ook een shop in Gent.

Het ding is ondertussen al goed ingeburgerd in ons huishouden, maar de reacties blijven verscheiden. De eerste was: "en wat met fair trade koffie? En echt milieuvriendelijk zijn die cups toch niet." Het zegt iets over mijn vriendenkring denk ik en ik ben daar ook trots op. En dan was er ook nog de prijs. De cups worden ingezameld en gerecycleerd, zelfs als je die online besteld kun je ze meegeven. Dus dat milieuvriendelijke was al duidelijk voorzien, weliswaar nog niet ideaal, maar toch...

En afgelopen zaterdag deed ik een klein sprongetje in de Delhaize, het patent is duidelijk vervallen: er is fair trade koffie voor nespresso toestellen! In biologische afbreekbare cups, dus ik veronderstel dat ik die in de gft-container mag gooien?

You Might Also Like

1 reacties

  1. En hoe smaken ze ? Die van Douwe Egberts vind ik niet tippen aan de echte ..

    BeantwoordenVerwijderen