KBH

Het moet tien jaar geleden zijn dat ik er was: Kopenhagen. Ook in de buurt van Pasen, je zou denken dat ik me de koude van toen nog herinner...

Het moet tien jaar geleden zijn dat ik er was: Kopenhagen. Ook in de buurt van Pasen, je zou denken dat ik me de koude van toen nog herinner. Niet dus, wel dat we veel koffie zijn gaan drinken, je beter vroeg kon gaan eten en we bij een vijftiger met zijn Aziatische boyfriend sliepen (en er foto's stonden van zijn ex en hun volwassen dochter). Via Airbnb vond ik nu een kamer bij een alleenstaande moeder in een hippe wijk. Een stuk beter gelegen en zeker in combinatie met onze fietsen geraakten we vlot overal.

Er wordt nogal lyrisch gedaan over Kopenhagen als fietsstad en ik kan enkel mee doen. Fietspaden zijn vaak een beetje hoger dan de rijweg en iets lager dan het voetpad. Niet zelden zorgen blauwe stroken dat de kruising met een andere weg goed gemarkeerd is. Alleen die koude wind makte het doms lastig. We zagen een wagentje het fietspad ijsvrij borstelen, zo doen ze het dus. En bij onze huurfiets moesten we lampjes kopen, een leuk souvenir.

En zo werden het vier leuke dagen er tussenuit, wat rondhangen, lekker eten, niet te veel moeten,... Ideaal om uitgerust thuis te komen.

You Might Also Like

1 reacties

  1. en ben je bij sommerfuglen langsgeweest? De allermooiste breiwinkel waar ik ooit geweest ben. Ik krijg nog altijd hun nieuwsbrief. En sommerfuglen betekent vlinder, past bij de naam van jouw blog.

    BeantwoordenVerwijderen