Die keer op pantoffels

Zaterdagavond, reünie met het middelbaar. Ik wist het niet goed, twee vriendinnen die ik wel nog zie haakten af op voorhand, twee anderen v...

Zaterdagavond, reünie met het middelbaar. Ik wist het niet goed, twee vriendinnen die ik wel nog zie haakten af op voorhand, twee anderen vonden dat ik er bij moest zijn. Logistiek werd voor mij netjes geregeld, ik werd thuis opgehaald, kon blijven slapen bij de ouders, zoals vroeger. En dus trok het idee me wel aan.

Toen de gsm rinkelde en ze zeiden dat ze vlakbij stonden, bedacht ik dat het gemakkelijker was om hen op te pikken. Ik graaide een sleutelbos en mijn gsm mee en trok de deur achter mij dicht. Op mijn pantoffels en gelukkig al met een warme trui, want voor de reis had ik mijn sleutels opgesplitst en ik had enkel mijn fietssleutels in de hand. Even denken, wie kan binnen, hoe snel kunnen die hier zijn,... Om tot het besef te komen dat gewoon vertrekken op pantoffels misschien de beste optie is.

Lachend maar toch ook wat verveeld, want geen pyjama, geen presentje omdat ik mocht blijven slapen, gsm bijna plat,...

Er waren weinigen die iets durfden zeggen. Iemand zei ook dat ik misschien wel de enige was van wie ze zoiets nog normaal vindt. Of dat ze het wel een rare combinatie vond, maar dat het misschien mode was in de stad.

Voor de rest niks dan leuke gesprekken. Ik herkende bijna iedereen, maar wist niet meer van iedereen de naam, maar zij vaak wel van mij (terwijl ik dacht vaak onzichtbaar te zijn).

Van de 120 leerlingen in het zesde werden er 70 gevonden, 50 kwamen naar de reünie. Op een paar uitzonderingen na heb ik met bijna niemand contact en toch werd het vlotjes een stuk later dan verwacht. Sommigen veranderen niet echt, behalve van kapsel of wat ouder geworden, terwijl anderen in een andere job komen dan wat je zou verwachten. Boeiend !En ik ben gewoon 's anderendaags binnengeraakt. Het lief maakte een tussenstop in zijn plannen om me de sleutel te bezorgen. Gelukkig geen sleutel langs de binnenkant


You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat knap dat je pantoffels zo goed bij je kleedje/rok past. Ik heb plots een Minnie Mouse beeld in mijn hoofd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'passen' moet dat natuurlijk zijn ...

    BeantwoordenVerwijderen